Maatalousyrittäjä, Maatalousalan erikoisammattitutkinto, maatilan johtamisen osaamisala

Ammattiala
Maatalous ja metsä
Koulutustyyppi
Erikoisammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 27.09.2019
Koulutuspaikka
Ilmajoki
Koulutuksen kesto
180 osp

Kenelle?

-Sinulle, joka aloitat tilanpidon
-Sinulle, joka laajennat maatilaasi
-Sinulle jolla on jo tutkinto ja ammatti muulla alalla
-Sinulle, joka valmistelet maatalouden sivuelinkeinoa
Maatalousalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu viljelijälle , maatalousyrittäjälle - henkilölle joka päättää ja valitsee mitä maatilalla tuotetaan ja miten tuotanto hoidetaan.
Koulutuksessa keskitytään peltoviljelyyn, mm. viljelysuunnitteluun ja tilan kannattavuuden laskentaan. Syyspuolella opetus painottuu kasvintuotantoon ja keväällä talousopintoihin.
Koulutus kestää vuoden: esim. syyskuussa aloittavan ryhmän lähipäivät päättyvät seuraavan vuoden syyskuussa.
Sinulla tulee olla kokemusta maaseutuyrittämisestä tai maatilayrityksen työntekijänä toimimisesta muutaman vuoden ajalta. Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on joko oma maatila tai mahdollisuus työssäoppimiseen ulkopuolisella tilalla.
Syyslukukauden ensimmäinen lähijakso on 27.-28.9. 2019.

Mitä saat?

Suorittamalla maatalousalan erikoisammattitutkinnon vahvistat osaamistasi alalla. Sinulla on hyvä kokonaisnäkemys maatalouden tuotantoprosesseista ja tuotantopanosten käytöstä sekä maatilayrityksen johtamisesta. Seuraat aktiivisesti toimialan kehitystä. Koulutus täyttää hyvin myös maatalouden nuoren viljelijän tukien ja investointitukien edellyttämän koulutusvaatimuksen.
Valmistuttuasi voit toimia maatalousyrittäjänä, tilanhoitajana tai monissa muissa maaseutuyrittäjän tehtävissä. Voit painottaa opintojasi henkilökohtaisten valintojen myötä myös kotieläintuotantoon.
Koulutus täyttää maataloustukien (nuoren viljelijän aloitustuki, investointituki, luopumistuki) edellytykset vaadittavasta koulutuksesta.
Opinnoissa keskitytään vastuullisesti, taloudellisesti ja tehokkaasti toimivan maatilayrityksen kehittämiseen sekä sujuvuuteen alan töissä. Lue lisää tutkinnon perusteista:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4914572/reformi/rakenne > Maatilan johtamisen osaamisala
Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti. Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aikaisempi osaamisesi ja koulutuksesi sekä omat tavoitteesi.
Opinnot koostuvat lähijaksoista, verkko-opinnoista, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä näyttötutkinnon suorittamisesta. Lähipäiviä on noin 2 päivää/kk, perjantaisin ja lauantaisin.
Syksyn opinnot käsittelevät peltoviljelyä. Aiheita ovat mm. maan kunto, lannoitus, kasvinsuojelu, viljelytekniikka, koneketjut ja niiden kustannukset ja viljelysuunnitelman laatiminen. Kevätlukukauden aiheita ovat: verotus, maataloustuet, investointien kannattavuuden vertailu ja kannattavuuslaskenta. Talven mittaan kukin opiskelija laatii liiketoimintasuunnitelman maatilalleen.
Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella, jolloin sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu työelämäpalvelut, oppisopimus(a)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Koulutuksen hinta on 250 €. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli keskeytät opintosi.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakeutua koulutukseen läpi vuoden. Täytä sitä varten hakulomake. Vastaanotettuamme hakemuksesi, otamme yhteyttä. Paras aika aloittaa on joko syyskuu tai tammikuu.
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

opettaja Heikki Koskimies, p. 040 830 2388
opettaja Leena Ojala, p. 040 830 4116
opettaja Outi Mäenpää, p. 040 830 2210
asiakaspalvelusihteeri Eija Huhtanen, p. 040 680 7059
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Jos emme heti vastaa, soitamme takaisin mahdollisimman pian.