Maatilatyöntekijä/Maatalousyrittäjä, maatalousalan ammattitutkinto, maatilan hoitamisen osaamisala

Ammattiala
Maatalous ja metsä
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 27.09.2019
Koulutuspaikka
Ilmajoki
Koulutuksen kesto
150 osp

Kenelle?

-sinulle, jolla on alan työkokemusta mutta alan koulutus puuttuu
-sinulle joka tarvitset koulutuksen esim. sukupolvenvaihdoksen takia
-sinulle joka olet viljellyt tilaasi jo muutamia vuosia ja kaipaat täydennystä osaamiseesi
Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on joko oma maatila tai mahdollisuus työssäoppimiseen ulkopuolisella tilalla.
Syyskauden ensimmäinen lähijakso on 27.-28.9. 2019.

Mitä saat?

Suorittamalla ammattitutkinnon saat maatalousalalla vaaditun ammattitaidon. Osaat toimia vastuullisesti, turvallisesti ja taloudellisesti laatutavoitteista ja hyvästä työergonomiasta kiinni pitäen. Sinulla on hyvä kokonaisnäkemys maatalouden tuotanto- ja palveluprosesseista. Seuraat aktiivisesti toimialan kehitystä.
Koulutus pätevöittää sinut toimimaan maatalousyrittäjänä tai maatilatyöntekijänä joko maatilalla tai mm. urakointia tekevässä ryhmässä. Voit myös laajentaa opintoja Ilmajoella tuotantoeläinten hoitoon, tai täydentää tutkintoa muualla tehtävillä tutkinnon osilla ja tähdätä mm. maatalouskonehuoltajan tehtäviin.
Koulutuksessa keskitytään viljelyn perusteisiin, mm. lannoittamiseen ja kasvinsuojeluun sekä alan töiden sujuvaan tekemiseen sekä maatilan talouden hallintaan. Lue lisää tutkinnon perusteista:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4914571/reformi/rakenne > maatilan hoitamisen osaamisala.
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti (HOKS) huomioiden aikaisempi osaamisesi ja koulutuksesi sekä omat tavoitteesi. Tutkintoa koostaessasi voit peltoviljelyn sijasta myös suuntautua myös esim. tuotantoeläinten hoitoon (katso https://www.sedu.fi/koulutushaku/koulutus/Tuotantoelaintenhoitaja-maatalousalan-ammattitutkinto-tuotantoelainten-hoitamisen-osaamisala/l/7119 ).
Opinnot koostuvat lähijaksoista, verkko-opinnoista, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä näyttötutkinnon suorittamisesta työpaikalla. Lähipäiviä on noin 2 päivää/kk. Kevättalvella opiskelemme maatilan talouteen liittyvät asiat. Syksyllä keskitymme peltoviljelyn toteuttamiseen ja suunnitteluun.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu työelämäpalvelut, oppisopimus(a)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Koulutuksen lähipäivät pidetään noin kerran kuukaudessa perjantaina klo 8-15.30 ja lauantaina klo 9-15. Lähipäivät toteutetaan pääosin yhdessä erikoisammattitutkintoon tähtäävien opiskelijoiden kanssa.
Koko tutkinnon suorittamiseksi valitse vähintään kolme (1+2) tutkinnon osaa
• Maatalousalan työtehtävissä toimiminen
• Maatalousalan yrittäjänä toimiminen
• Kasvien viljeleminen
• Peltoviljelyn suunnittelu ja kehittäminen
• Tutkinnon osa muusta tutkinnosta tai osaamisalalta
Tutkinnon osa Maatalousalan työtehtävissä toimiminen on pakollinen koko tutkintoa suorittavalle. Sukupolvenvaihdoksen vaatimusten täyttämiseen riittää kaksi tutkinnon osaa niin, että mukana on vähintään 15 osaamispistettä talouskoulutusta.
Koulutuksen hinta on 250 €. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli keskeytät opintosi.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakeutua koulutukseen läpi vuoden. Täytä sitä varten hakulomake. Vastaanotettuamme hakemuksesi, otamme yhteyttä. Paras aika aloittaa on joko syyskuu tai tammikuu.
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

opettaja Heikki Koskimies, p. 040 830 2388
opettaja Leena Ojala, p. 040 830 4116
opettaja Outi Mäenpää, p. 040 830 2210
asiakaspalvelusihteeri Eija Huhtanen, p. 040 680 7059
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Jos emme heti vastaa, soitamme takaisin mahdollisimman pian.