Koulutus kestää noin vuoden, esimerkiksi lokakuusta seuraavan vuoden marraskuuhun, tai tammikuusta maaliskuuhun. Sopivin aika aloittaa on vuosittain syys-lokakuussa tai tammikuussa. Voit osallistua koulutuksen lähipäiviin myös Teams-sovelluksen välityksellä.
Voit koostaa opintosi esimerkiksi seuraavista kokonaisuuksista:
• Maatalousalan työtehtävissä toiminen
• Maatalousalan yrittäjänä toimiminen
• Kasvien viljeleminen
• Peltoviljelyn suunnittelu ja kehittäminen
Edellisten ohella voit sisällyttää opintoihisi osia myös muista tutkinnoista. Tavallisia ovat mm. Tuotantoeläinten tilasiemennys tai Naisten konekoulu. Se sisältää traktorin ym. koneiden käyttöä peltotöissä ja tukee tutkinnon osaa Kasvien viljeleminen. Edelleen on mahdollista ottaa koulutukseen osia myös maatalouden ulkopuolelta kuten rakentamisesta - niin talon rakentamisesta kuin maanrakennustöistäkin - tai hoiva-alalta esim. Green Care toiminnan tueksi. Myös perustutkintoon kuuluvat opinnot esim. maidontuotannosta tai maatalousautomaatiosta ovat valittavissa.
Katso Maatalousalan ammattitutkinnon perusteet, maatilan hoitamisen osaamisala:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4914571/reformi/rakenne Tätä Maatilayrittäjän starttikoulutusta laajempi vaihtoehto on erikoisammattitutkinto Maatilayrittäjän johtamiskoulutus. Se sisältää muutamia lisäpäiviä, seminaareja, starttikoulutuksen lisäksi ja sen talousopetuksessa mennään pidemmälle erityisesti liiketoimintasuunnitelmaa laadittaessa. Katso
https://www.sedu.fi/koulutushaku/koulutus/Maatalousyrittajan-johtamiskoulutus/l/7383