Matkailualan ammattitutkinto/tutkinnon osia

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Ähtäri
Koulutuksen kesto
150 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Sinulle, joka haaveilet työstä matkailualalla. Voit olla myös matkailualan yrittäjä tai kenties suunnittelet yrityksen perustamista. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Voit suorittaa koko tutkinnon tai halutessasi vain yksittäisen tutkinnon osan.
Sisältö
Matkailualan ammattitutkinto koostuu seuraavista tutkinnonosista:
Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 50 osp (pakollinen)
Lisäksi valitset 100 osp seuraavista:
- Hotellin vastaanotossa toimiminen, 45 osp
- Hotellin puhtauspalveluissa toimiminen, 25 osp
- Kokous- tai kongressipalvelutehtävissä toimiminen, 25 osp
- Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminen, 30 osp
- Matkailun markkinointi- ja myyntitehtävissä toimiminen, 45 osp
- Matkailualan turvallisuusosaajana toimiminen, 25 osp
- Ohjelmapalvelujen toteuttaminen, 45 osp
- Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen, 55 osp
- Yksilöityjen matkailupalvelukokonaisuuuksien koordinointi, 35 osp
Tutkintoon voidaan sisällyttää tutkinnon osa esim. yrittäjän ammattitutkinnosta tai toisesta ammatillisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.
Voit suorittaa koko tutkinnon tai halutessasi vain yksittäisen tutkinnon osan. Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aikaisempi osaaminen ja koulutus.
Mitä saat?
Matkailualan koulutus on reitti moneen ammattiin! Suorittamalla matkailualan ammattitutkinnon opit suunnittelemaan, tuotteistamaan, myymään ja toteuttamaan erilaisia matkailupalveluja asiakaslähtöisesti. Osaat työskennellä asiakasneuvonta- ja myyntitehtävissä. Osaat käyttää digitaalisia työvälineitä ja hallitset digitaalisen markkinoinnin. Työskentelet asiakaspalvelu- ja myyntihenkisesti ja palvelet tarvittaessa monella kielellä. Toimit vastuullisesti, tuloksellisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.
Tulevaisuuden työpaikkasi voi olla esim. hotellivirkailijana hotellissa, lentokentällä, matkailukeskuksissa, maatilamatkailu- tai ohjelmapalveluyrityksessä, tapahtumatuotannossa tai itsenäisenä yrittäjänä.
Mitä on hyvä tietää?
Omaehtoinen koulutus on päätoimista monimuoto-opiskelua, johon voi hakea esim. KELAn opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimukset voivat alkaa ympäri vuoden milloin vain. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu työelämäpalvelut, p. 020 124 4706.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakeutua koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Vastaanotettuamme hakemuksesi saat kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun ja lähdemme yhdessä suunnittelmaan opintojasi.
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Teemme monipuolista yhteistyötä Ähtärin alueella toimivien matkailualan yritysten (esim. Eläinpuisto Zoo) kanssa koko koulutuksen ajan.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
250 €
Lisätietoja
opettaja Virpi Väänänen, p. 040 868 0084
koulutuspäällikkö Jorma Tukeva, p. 040 830 4149
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi