Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen tuottaja

Koulutuspaikka
Ähtäri
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Sisältö
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4038059
Matkailualan keskeinen opiskelusisältö:
Pakolliset opintokokonaisuudet:
• Matkailualan asiakaspalvelu
• Matkailupalvelujen toteuttaminen
Valinnaiset opintokokonaisuudet:
• Majoituspalvelut
• Matkailupalvelujen tuotteistaminen
• Retki-, erä- ja luontoruokailupalvelut
• Tapahtumatuottaminen
Opinnot sisältävät myös:
• Turvallisuus matkailualalla
• Hygienia- ja anniskelupassi
• EA1 ja EA2
• kansainvälisyys- ja kieliopintoja
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankittu osaaminen. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Miksi Sedu?
Sedussa matkailualan opinnot ovat käytännönläheistä opiskelua. Pandat kasvattavat matkailijavirtaa Ähtäriin. Tekijöitä tarvitaan, ja opiskelijat pääsevät yhteistyöhön paikallisten matkailualan yritysten kanssa. Opintojen aikana pääset toteuttamaan monenlaisia projekteja matkailualan yritysten ja toimijoiden kanssa sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkaille. Tuotamme matkailupalveluja erilaisissa tapahtumissa, festivaaleilla ja messuilla.
Opiskelijat vierailevat matkailualan yrityksissä, messuilla, tapahtumissa ja toimivat vierailuisäntinä sekä messuesittelijöinä. Sedussa voit rakentaa omia opintopolkujasi valitsemalla opintoja monipuolisesta tarjonnasta.
Opintoihin kuuluu oppimista työelämässä. Ulkomailla toteutettu työpaikalla tapahtuva oppiminen on myös mahdollista.
Mitä saat?
Matkailualan perustutkinnon opiskelija kehittyy kielitaitoiseksi sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkiseksi.
Alan perusvalmiuksien lisäksi erikoistut Sedussa matkailupalvelujen toteuttamiseen. Opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja tuotteistamaan, markkinoimaan ja myymään matkailutuotteita ja -palveluja asiakaslähtöisesti. Matkailupalvelujen tuottajana opit toimimaan työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean, paikallisen kulttuurin ja matkailutrendien mukaisesti kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Matkailupalvelujen tuottajalla on hyvät ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot, eri kulttuurien tuntemus, hyvä käytös ja myönteinen asenne.
Matkailupalvelujen osaamisala
Kansainvälisyys on Sedun vahvuus - ja matkailualan opiskelijana keräät kansainvälistä osaamista (kohennat kulttuurien tuntemusta ja kielitaitoasi) kotimaassa ja ulkomailla. Opintoihin kuuluu ohjelmapalvelujen, tapahtumien ja vierailujen järjestämistä ulkomaalaisille vaihto-opiskelijoille ja vieraille.
Ulkomailla opiskelu voi olla työpaikalla tapahtuvaa oppimista, opiskelijavaihtoa tai työskentelyä. Ulkomaan työssäoppimisjakson pituus on yleensä 6 viikkoa, ja se rahoitetaan pääasiassa Euroopan Unionin hankkeiden avulla (Leonardo da Vinci, Comenius). Sedulla on yhteistyökumppaneita useimmissa Euroopan maissa.
Matkailualan opiskelijoilla on mahdollisuus päästä suomalaisen yrityksen kautta töihin saksalaisille joulumarkkinoille. Englannin ja ruotsin lisäksi voit opiskella tarjonnan mukaan muita vieraita kieliä esimerkiksi saksaa.
Mitä on hyvä tietää?
Opiskelijat hankkivat itse eri tilanteisiin sopivat työvaatteet (ulkoiluvaatteet ja kengät, keittiövaatteet ja kengät). Opiskeluihin kuuluvat oppikirjat opiskelijat ostavat itse.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.koulutusrahasto.fi
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa, koulutus on alkanut syksyllä 2018 päiväkoulutuksena.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi