Matkailualan perustutkinto matkailupalvelujen tuottaja

Ammattinimike
Matkailupalvelujen tuottaja
Aloituspäivä
01.08.2022
Toimipiste
Lapua
Matkailualan perustutkinto antaa sinulle monipuoliset valmiudet työskennellä matkailu-, majoitus-, tapahtuma- tai ohjelmapalveluissa erilaisissa työympäristöissä.

Matkailualan koulutuksen suoritettuasi saat taatusti mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät: Ohjaat ja opastat asiakkaita, tuotteistat, myyt ja markkinoit matkailupalveluja sekä toimit tarvittaessa palveluiden toteuttajana. Tässä työssä saat heittäytyä!

Työpaikkasi voi olla hotellissa, matkatoimistossa, lentokentällä, huvi- tai eläinpuistossa, hiihtokeskuksessa, luontokohteessa, ohjelmapalvelu- tai muussa maaseutumatkailuyrityksessä. Voit työskennellä myös tapahtumajärjestäjänä tai itsenäisenä yrittäjänä.
Tähän perustutkintoon voit hakea, jos olet suorittanut peruskoulun, lukion oppimäärän tai jonkin ammatillisen tutkinnon.
Opinnot ovat päiväopintoja. Opintoihin sisältyy työpaikalla oppimista.
Oletko asiakaspalvelutaitoinen luova tyyppi, jolla on pitkä pinna? Haaveiletko innostavasta opiskelupolusta, joka sisältää reissuja, kieliä ja kulttuuria matkailualan käytännön töitä unohtamatta?
Matkailualan perustutkinto antaa sinulle monipuoliset valmiudet työskennellä matkailu-, majoitus-, tapahtuma- tai ohjelmapalveluissa erilaisissa työympäristöissä. Opit markkinoimaan, myymään, tuotteistamaan ja toteuttamaan erilaisia matkailutuotteita ja -palveluja.
Sedussa voit valmistua matkailupalvelujen tuottajaksi Lapuan ja Ähtärin opetuspisteistä.
Matkailualan koulutuksesta valmistuttuasi voit toimia asiakaspalvelu-, myynti- ja markkinointi- tai neuvonta- ja opastustehtävissä. Tyypillisiä työpaikkoja ovat esimerkiksi hotellit, loma- ja mökkikylät, maaseutumatkailuyritykset, matkailuinfot, ohjelmapalveluyritykset, messu- ja kongressiyhtiöt, matkailukeskukset, eläin- ja huvipuistot, ravintolat, kahvilat ja baarit.
Matkailualan opinnot ovat käytännönläheistä opiskelua. Opintojen aikana toteutetaan erilaisia projekteja matkailualan yritysten ja toimijoiden kanssa sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkaille. Toimitaan vierailuisäntinä asiakasryhmille, messuesittelijöinä messuilla ja tapahtumissa erilaisissa työtehtävissä. Lisäksi vieraillaan matkailualan yrityksissä tutustumassa matkailualan työtehtäviin. Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. 
Katso, miten matkailupalvelujen tuottajaksi valmistunut Julia Roumio kuvaa alan töitä: https://youtu.be/Lt5OfgUu5FM
Kurkkaa, miten matkailupalvelujen tuottajaksi valmistunut Merja Puntala päätyi congress- ja VIP-koordinaattoriksi:
https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tarinoita-Sedusta/Merja-palvelee-asiakkaita-Helsinki-Vantaalla
Katso video: Matkailualan opiskelua Sedussa https://youtu.be/WMexpbDqans
Opintojen rakenne Matkailualan perustutkinto (Lapua)
- Matkailualan asiakaspalvelu
- Matkailupalvelujen toteuttaminen
- monipuolinen valinnaisten tutkinnon osien tarjonta: Majoituspalvelut, Matkailupalvelujen tuotteistaminen, Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti, Retki- ja luontoruokailupalvelut, Huippuosaajana toimiminen, Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, Yrityksessä toimiminen, Yritystoiminnan suunnittelu
Voit suorittaa myös muita valinnaisia tutkinnon osia oman kiinnostuksesi mukaan työelämälähtöisesti opiskellen. Matkailualan työssä tarvittavat korttikoulutukset (esim. hygieniapassi, anniskelupassi ja EA1) opiskelet kätevästi ammattiopintojen ohessa.
Tutustu tarkemmin:  https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4038059
Voit halutessasi opiskella kaksoistutkintona ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää: https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web
Sedun opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja (väyläopinnot) jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Tutustu väyläopintoihin tarkemmin: https://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Vaylaopinnot---silta-ammattikorkeakouluun
Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.
Opiskelijat hankkivat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaan jakson kesto vaihtelee kahdesta viikosta pariin kuukauteen, ja kv-jaksolle opiskelija saa liikkuvuusapurahan oppilaitoksen kansainvälisistä hankkeista.  
Sedusta lähtee vuosittain noin 200 opiskelijaa ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde eri alojen opiskelijoille.  
Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissaan myös kotimaassa, esimerkiksi verkko-opintojen tai kv-projektien kautta. Kansainvälisyysopinnoilla täydennät osaamistasi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi. 
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakijaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja kutsutaan tarvittaessa haastatteluun.

Lisätietoja

Sedu Lapua opinto-ohjaaja Maarit Tupamäki, puh. 040 830 0471, maarit.tupamaki(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi