Media- alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuvallisen ilmaisun toteuttaja monimuoto

Ammattinimike
Kuvallisen ilmaisun toteuttaja
Aloituspäivä
14.01.2022
Toimipiste
Kurikka
Koulutus on tarkoitettu Sinulle, jolla on aito kiinnostus työskennellä media-alan työtehtävissä. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa sinulle laaja-alaiset valmiudet media-alalla graafisen suunnittelun ja visuaalisen ilmaisun parissa.
Tutkinnon suorittaminen ei vaadi aikaisempaa koulutusta tai alan työkokemusta. Jos sinulla on suoritettuna jokin tutkinto tai työkokemusta, jo hankittu osaaminen huomioidaan koulutuksesi sisältöjen ja keston suunnittelussa. Sinulla voi olla työkokemusta myös joltain muulta alalta, mutta suunnittelet alan vaihtoa tai sinulla on jäänyt media-alan opinnot kesken.
Mikäli sinulla on työpaikka media-alalla, koulutus ja tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Jos olet jo alan ammattilainen ja työskentelet alan työpaikassa, kysy lisätietoja tutkinnon suorittamisesta suorina näyttöinä ilman tutkintokoulutusta.
Hae rohkeasti mukaan.
Koulutuksen sisältö, tavoitteet ja kesto suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti ennen koulutuksen alkua.
Koulutuksen kesto on keskimäärin kaksi vuotta. Koulutuksen aikana voit suorittaa koko media-alan perustutkinnon tai tutkinnon osia. Tutkinnon näytöt suoritetaan työelämässä.
Koulutus etenee moduuleittain, tutkinnon osa kerrallaan.
Aloitat opinnot tutkinnon osalla Media-alalla toimiminen (15 osp) tai Graafisen suunnittelun toteuttaminen (30 osp).
Näiden tutkinnon osien jälkeen opiskelu etenee valinnaisiin tutkinnon osiin lähiopetuksessa:
- Graafisen muotoilun tuotesuunnittelu (15 osp)
- Markkinointikampanjan suunnittelu ja toteuttaminen (15 osp)
- Verkkosivuston toteuttaminen (15 osp),
- Media-alalla työskentely (30 osp),
- Mediataiteen toteuttaminen (15 osp) ja
- Graafisen suunnittelun asiakaslähtöinen tuotteistaminen (15 osp).
Valinnaisista tutkinnon osista on mahdollisuus poiketa.
Lisäksi suoritat Yhteiset tutkinnon osat (35 osp). Ne voidaan myös tunnustaa aikaisemmista opinnoistasi, mikä lyhentää opiskeluaikaasi. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on valmiudet toimia erilaisissa media-alan työtehtävissä. Työtehtäviin pääset tutustumaan jo opintojen aikana.
Katso tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4610160/reformi/tiedot
Koulutus järjestetään Kurikassa. Koulutukseen sisältyy myös noin 1-2 viikon mittaisia jaksoja työelämässä oppien. Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena siten, että lähiopetus tapahtuu torstaisin ja perjantaisin joka kolmas viikko. Lähiopetuksen lisäksi opinnot sisältävät verkko-opintoja ja itsenäistä opiskelua.
Jokaiseen tutkinnon osaan kuuluu myös työpaikalla oppimisen jakso sekä näyttö. Koulutus kestää keskimäärin kaksi vuotta. Opintojen kesto on yksilöllinen, joten henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti opiskeluaika voi olla lyhyempi tai pidempi.
Opintojen suorittamiseksi opiskelija tarvitsee tietokoneen ja yleisimmät Adobe-ohjelmistot. Opintojen lähijaksojen aikana on mahdollisuus käyttää oppilaitoksen tietokoneita, mutta tietokoneita ei ole mahdollista lainata.
Huomioi, mikäli olet alan työsuhteessa, sinun kannattaa solmia työnantajan kanssa oppisopimus. Sedun työelämäpalvelut auttaa, ota yhteys oppisopimus(at)sedu.fi
Jos siirryt päätoimiseksi opiskelijaksi, sinun tulisi varata opintoihin n. 4–5 päivää viikossa. Koulutus on omaehtoista päätoimista opiskelua, johon voi hakea esim. Kelan opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lue lisää rahoitusmahdollisuuksista täältä: https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Haku on auki perjantaihin 26.11.2021 saakka.
Opiskelijoiksi hakeutuville järjestetään soveltuvuuskoe.
Soveltuvuuskokeeseen liittyy ennakkotehtävä. Varsinaiseen soveltuvuuskoepäivään saavat kutsun ne hakijat, jotka ovat palauttaneet ennakkotehtävät määräpäivään mennessä. Ennakkotehtävät palauttaneille hakijoille lähetetään kutsu varsinaiseen soveltuvuuskoepäivään postitse ja sähköpostitse.
Soveltuvuuskoe järjestetään ke-to 8.-9.12.2021 Kurikassa (koronatilanteesta riippuen soveltuvuuskoe on mahdollista toteuttaa myös etäyhteyksien kautta). Koe on yksipäiväinen, eikä siihen tarvitse valmistautua etukäteen. Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi.
Soveltuvuuskoe muodostuu hakijan kädentaidoista, visuaalisen ja avaruudellisen hahmottamisen kyvystä sekä sosiaalisuutta ja itsensä ilmaisemista mittaavista osioista.
Jos hakija ei palauta ennakkotehtäviä tai ei osallistu soveltuvuuskokeeseen tai saa kokeesta hylätyn (0 pistettä), hän ei voi tulla valituksi koulutukseen.
Koulutus alkaa perjantaina 14.1.2022 klo 15:00 – 20:00.

Lisätietoja

Opettaja Antti Hintsa, p. 040 680 7235
Sedu Hakijapalvelut, p 040 830 2275
hakijapalvelut(at)sedu.fi