Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Ammattinimike
Kuvallisen ilmaisun toteuttaja
Aloituspäivä
02.08.2022
Toimipiste
Kurikka
Kuvallisen ilmaisun toteuttajana teet töitä media-alalla graafisen suunnittelun ja visuaalisen ilmaisun parissa. Työsi voi pitää sisällään esimerkiksi painotuotteiden ja sähköisten julkaisujen suunnittelua, nettibannereiden ideointia tai kuvitusta. Voit suunnitella logoja, ilmoituksia, julisteita, kirjoja, flyereita tai pakkauksia.

Media-alan perustutkinnon suorittaneena voit tehdä monipuolisia työtehtäviä erilaisissa ympäristöissä. Työpaikkanasi voi olla esimerkiksi alan yritys, kuten mainostoimisto, lehtitalo, pelifirma tai yrityksen viestintä- ja mainososasto. Voit myös tehdä töitä freelancerina tai alan yrittäjänä, tai toimia alan ohjaus- ja neuvontatehtävissä.
Koulutus on haettavissa seuraavan kerran yhteishaussa 2022.
Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. 
Opinnoissasi keskityt kuvalliseen ilmaisuun, joka sisältää liike- ja tuotemerkkien sekä painotuotteiden ja pakkausten graafista suunnittelua. Sinusta tulee graafisen muotoilun ammattilainen yrityksen markkinoinnin suunnittelussa ja toteutuksessa. Opit toimimaan graafisen alan tuotesuunnittelun ja toteutuksen tehtävissä tuotantotiimissä tai yrittäjänä.
Media-alan ja kuvallisen viestinnän keskeisiä sisältöjä:
* liike- ja tuotemerkkien, pienimuotoisten painotuotteiden ja pakkausten graafinen suunnittelu ja toteuttaminen erilaisin menetelmin
* suunnittelussa ja valmistuksessa hyödynnetään erilaisia käsivaraisia menetelmiä, tietotekniikkaa ja monipuolisia tuotantolaitteita, esimerkiksi eri materiaalien tulostimia, erikoisleikkureita ja sidontalaitteita
* perehtyminen journalismin perusasioihin sekä lehden visuaalisen ilmeen suunnittelu, sisällön tuottaminen ja lehden toteuttaminen
* graafinen muotoilu yrityksen ja markkinointikampanjan yleisilmeen suunnittelussa ja toteutuksessa
* ammatilliset Adobe-ohjelmistot: Photoshop, InDesign ja Illustrator Windows- ja Mac-ympäristöissä
* asiakassuhteet, työprosessin suunnittelu ja hallinta sekä työn hinnoittelu
* projektityöskentely
Opintoja on mahdollista suorittaa yrittäjäpainotteisesti esimerkiksi 4H-, NY- tai Osuuskuntayrittämisen kautta. Media-alan opiskelijoilla on oma osuuskunta Graphics, jonka kautta pääset halutessasi tekemään aitoja asiakastöitä ja kokeilemaan yrittäjyyttä.
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3507160
  
Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon.  Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä.  
Opiskelijat hankkivat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit. 
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
 Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa ja sen rahoitus tulee oppilaitoksen koordinoimista kansainvälisistä hankkeista. Sedusta lähtee vuosittain yli 300 opiskelijaa eripituisille ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde myös sinulle.  
Sinulla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissasi myös kotimaassa. Voit valita opintoja, joilla voit täydentää osaamistasi suunnataksesi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi.  
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa. 
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen.  

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutus on haettavissa seuraavan kerran yhteishaussa 2022.

Lisätietoja

Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi