Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Metsäalan perustutkinto, metsuri-metsäpalvelujen tuottaja tai metsäkoneenkuljettaja

Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Ähtäri
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Yhteishaku 2019: Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneille, ylioppilaille tai lukion oppimäärän suorittaneille. Tavoitteesi voi olla myös kaksoistutkinnon suorittaminen.
Sisältö
Kts. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4038055/reformi/tiedot
Ähtärin Sedussa voit opiskella:
- metsäkoneenkuljettajaksi (22 paikkaa, joista 2 yo-tutkinnon suorittaneille) tai
- metsuri-metsäpalvelujen tuottajaksi (6 paikkaa)
Metsäkoneenkuljetuksen osaamisalalla opit tekemään metsänhoidon ja puunkorjuun töitä joko hakkuukoneella tai metsätraktorilla. Opit käyttämään, huoltamaan ja kunnostamaan hakkuukonetta, metsätraktoria, kaivinkonetta ja puutavaran kuljetukseen käytettäviä koneita ja laitteita. Sinulla on mahdollisuus suorittaa C-luokan ajolupa ja kuljetusalan perustason ammattipätevyyskoulutus jo opintojen aikana.
Metsuri-metsäpalvelujen tuottajan osaamisalalla opit tekemään laaja-alaisesti metsänhoitoon ja puunkorjuuseen tai metsäluontoon liittyviä töitä. Opiskeluaikana opit mm. kylvämään, istuttamaan, raivaamaan ja harventamaan puustoa metsänhoito-ohjeiden mukaisesti. Opit määrittämään taimikoiden ja kasvatusmetsien harvennustarpeet metsäsuunnitelman avulla. Metsuri-metsäpalvelujen tuottajana voit suuntautua luonto- ja ympäristörakentamiseen, metsiin liittyvien matkailupalvelujen tuottamiseen tai metsien monikäytön osaajaksi.
Miksi Sedu?
Metsäalan ammattilaiseksi opitaan oikean työnteon kautta, koulun työmailla, alan yrityksissä
ja ulkomailla. Teemmekin töitä kahdessa vuorossa, säätilasta riippumatta. Tuomarniemestä puhutaankin paikkana, jossa ei koskaan sada. Meillä voit suorittaa C-luokan ajoluvan ja kuljetusalan perustason ammattipätevyyskoulutuksen jo opintojen aikana.
Kannustamme opiskelijoita myös kansainvälisiin jaksoihin. Sedun kansainvälisyyspalvelut tukevat ulkomaanjaksoja taloudellisesti.
Valmistuttuasi voit jatkaa osaamisesi kehittämistä valitsemalla itsellesi sopivan koulutusvaihtoehton monipuolisesta tarjonnastamme. Esimerkiksi metsuri-metsäpalvelutuottajaksi valmistumisen jälkeen voit jatkaa osaamisesi kehittämistä suorittamalla arboristin ammattitutkinnon.
Sedu, Tuomarniementie sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Hankaveden rannalla, 5 km päässä keskustasta. Metsäalan opiskelijana sinulle kuuluu maksuton asuntolapaikka, aamupala, lounas ja päivällinen. Ähtärin Tuomarniemellä on koulutettu metsien kuninkaita yli 100 vuotta. Oletko sinä seuraava?
Mitä saat?
Valmistut metsuri-metsäpalvelujen tuottajaksi tai metsäkoneenkuljettajaksi. Opiskellessasi metsäalan ammattilaiseksi opit uudistamaan metsiä sekä raivaamaan ja harventamaan puustoa metsänhoito-ohjeiden mukaisesti, asiaan kuuluvia työvälineitä ja –menetelmiä käyttäen. Opinnoissasi erikoistut joko metsuri- ja metsäpalvelujen tuottamiseen, metsäkoneenkuljetukseen tai
puutavaran lähi- tai autokuljetukseen oman kiinnostuksesi mukaan.
Valmistuttuasi voit toimia joko itsenäisenä yrittäjänä tai metsäalaan liittyvissä tehtävissä eri organisaatioissa, esim. metsäkone-, huolto- ja korjaamoyrityksissä, maanrakennusalan yrityksissa, kuntien ja kaupunkien metsä- ja puisto-osastoilla tai maatila- ja luontomatkailuyrityksissä.
Meillä voit suorittaa C-luokan ajoluvan ja kuljetusalan perustason ammattipätevyyskoulutuksen jo opintojen aikana. Näin pystyt huolehtimaan työkoneittesi siirtämisestä ihan itse.
Koulutukseen liittyvät terveydelliset vaatimukset
Koulutukseen liittyvät terveydelliset vaatimukset:
Kun haet opiskelemaan metsäalan perustutkintoa Ähtärin Seduun, merkitset yhteishaun sähköisessä
hakulomakkeessa terveydentilaan liittyviä asioita, joissa arvioit itselläsi mahdollisesti olevia terveydellisiä
esteitä tai puutteita. Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi
antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.
Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin, tämän tutkinnon terveydentilavaatimuksiin:
https://opintopolku.fi/wp/ammatillinen-koulutus/hakijan-terveystila/terveydelliset-vaatimukset-luonnonvara-ja-ymparistoalalla/
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hae koulutukseen yhteishaussa 19.2.-12.3.2019 täyttämällä hakulomake Opintopolussa www.opintopolku.fi, jossa lisätietoa myös valintaperusteista.
Haastattelemme kaikki metsäalan perustutkintoon valitut opiskelijat kesäkuussa 2019. Valinnat osaamisaloille (metsäkoneenkuljettaja tai metsuri-metsäpalvelujen tuottaja) tehdään haastattelun ja oppimisvalmiuksia mittaavan kokeen perusteella.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Opetus on maksutonta. Kustannuksia aiheutuu mm. C-kortin viranomaismaksuista, oppikirjoista, työvaatteista ja metsurin varusteista Oppilaitos tilaa varusteet yhteistilauksena heti opintojen alussa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi