Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Metsätalousyrittäjän ammattitutkinto, metsätalousyrittäjyyden osaamisala

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Ähtäri
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Metsätalousyrittäjän ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka olet metsänomistaja ja/tai kiinnostunut metsätaloudesta ja metsänhoitoasioista. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta metsäalalta.
Sisältö
Metsänomistajakoulutuksen aikana suoritat seuraavat pakolliset tutkinnon osat: Talousmetsien hoito, Metsätalouden suunnittelu ja Puukaupan tekeminen.
Lisäksi valitset opintoja seuraavista: Puunkorjuu, Metsätilan arvioiminen ja kaupan valmisteleminen, Puun jatkojalostus, Vaativien puunpoistojen tekeminen, Metsäsuunnittelu, Metsänparannustöiden toteuttaminen, Luonto- ja maisemapalvelujen tuottaminen, Taajamametsien hoitaminen, Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena (lähiopiskelua noin 3 pv/kk) ja se on mahdollista suorittaa noin 1,5 vuodessa. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS).
Mitä saat?
Suorittamalla metsätalousyrittäjän ammatttitutkinnon saat valmiudet kokonaisvaltaiseen metsänhoidon suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutuksen aikana saat kokonaiskäsityksen metsätaloudesta ja metsänhoidosta. Opit myös tunnistamaan omaa tilaa koskevat rajoitteet ja mahdollisuudet. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus laatia metsäsuunnitelma omalle metsätilallesi.
Mitä on hyvä tietää?
Kysy mahdollisuudesta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Tällöin sinulla on oltava soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa oppisopimus voidaan solmia. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Sedu oppisopimuspalvelut, p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä (395 €) koulutusrahastosta. Jos näyttötutkinto on henkilön ensimmäinen perusasteen (peruskoulun, keskikoulun tai kansakoulun) jälkeinen tutkinto, stipendin suuruus on 456 €. Lisätietoa: www.koulutusrahasto.fi
Koulutusmaksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakeutua koulutukseen joustavasti ympäri vuoden täyttämällä hakulomakkeen.
Vastaanotettuamme hakemuksesi kutsumme sinut henkilökohtaiseen haastatteluun, jossa varmistamme soveltuvuutesi kouultukseen ja lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Osallistumismaksu 250 €. Opiskelija maksaa itse oppikirjat, ruokailun ja matkat.
Lisätietoja
kouluttaja Asko Ämmälä, p. 040 830 2177
kouluttaja Jyrki Ilves, p. 040 680 7149
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Asiakaspalvelusihteerit puh. 020 124 6200.