Minustako hoitoalalle

Ammattiala
Sosiaali- ja terveysala
Koulutustyyppi
Ei tutkintotavoitetta
Opiskelutapa
Lähiopiskelu
Aloituspäivä
19.09.2022
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen laajuus max
15 pv

Kenelle?

Oletko miettinyt, millaista hoitoalan opiskelu oikein on? Kaipaatko täsmällistä tietoa, kuinka voit valmistautua koulutushakuun ja soveltuvuustestiin? Oletko pohtinut valmiuksiasi alan koulutukseen? Tiedätkö, millaisia vaihtoehtoja sinulla on?
Kuulostavatko edelliset ajatukset tutulle? Lisäksi olet työnhakijana TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ja suomenkielentaitosi on sujuvaa. Jos kyllä, tämä kolmen viikon mittainen kurkistus hoitoalalle on juuri sinulle!
Opiskelijatarina: PASIkertoo alasta: https://youtu.be/5XENMW2lZfA
Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen yli 20-vuotiaille työnhakijoille.

Mitä saat?

Tavoitteena on, että jatkosuunnitelmasi selkeytyy. Käsityksesi sekä omasta soveltuvuudestasi että halustasi hakeutua hoitoalan opintoihin varmistuu.
Koulutuksen aikana kartoitetaan oppijan osaamista ja motivaatiota ammatilliseen koulutukseen, selvitetään mahdolliset opiskelun esteet ja tutustutaan erilaisiin alan kouluttautumisvaihtoehtoihin.
Koulutuksen sisältö muotoutuu osallistujaryhmän tarpeita vastaavaksi henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien(HOPS) perusteella. Koulutuksen aikana oppija harjaantuu ammattialaan liittyvissä valmiuksissa (digi- ja viestintätaidot, matemaattinen osaaminen, sekä luku- ja kirjoitustaito).
Oppija saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa oman opiskelupolkunsa suunnittelemiseen. Opiskelun aikana päivitetään CV ja työhakemus sekä käydään läpi työelämän ajankohtaisia pelisääntöjä.
Koulutuksen päättyessä oppija ja opettaja keskustelevat hoitoalan soveltuvuudesta, oppijan osaamisesta ja vahvuuksista. Oppija ja opettaja laativat jatkosuunnitelman, joka tähtää joko hoitoalan koulutukseen hakeutumiseen, muuhun ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen tai työelämään hakeutumiseen.
Miksi Sedu?
Sedun opettajat ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, joilla on ajantasaiset tiedot ja taidot opettamastaan alasta. Koulutuksessa on mukana uraohjaaja ja työllisyysvalmentaja, jotka tuntevat alueen hoitoalan ja työnantajat hyvin.
Koulutus toteutuu Kauhajoella. Opiskelu on pääsääntöisesti lähiopetusta, mutta jonkin verran on myös opiskelua itsenäisesti ja verkon välityksellä (teams). Oppimismenetelminä toimivat ammatilliset tehtävät, ryhmätyöt, ja tutustumistilanteet hoitoluokassa, välinehoitoluokassa ja ensihoidon luokassa.
Koulutuksen toteutus etenee siten, että terveysturvallisuus on kärkenä. Sedu noudattaa AVI:n koronasuosituksia.
Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:
Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.
Koulutus on osallistujalle maksuton.
LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta: https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html
Sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun.
ETELÄ-POHJANMAAN TE-PALVELUT MYÖS
* Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut
* Twitterissä: (at)TEpalvelutEPO
* Instagramissa: (at)tepalvelutepo

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen viimeistään 5.9.2022. Täytä hakemus huolellisesti. Valinnat tehdään hakemuksien perusteella. Seuraa valinnan etenemistä Oma asiointi -sivujen kautta. Valintatiedot tulee tekstiviestillä. Koulutus on alkaa maanantaina 19.9.2022 ja päättyy perjantaina 7.10.2022.
Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.

Lisätietoja

Sedu Hakijapalvelut, p 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi
Kyllikki Anttila, p 040 830 4106, kyllikki.anttila(at)sedu.fi