Minustako sote-alalle? (701919)

Ammattiala
Hyvinvointi ja terveys
Koulutustyyppi
Ei tutkintotavoitetta
Aloituspäivä
22.11.2021
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen laajuus max
15 pv

Kenelle?

Oletko miettinyt, millaista sote-alan opiskelu oikein on? Kaipaatko täsmällistä tietoa, kuinka voit valmistautua koulutushakuun ja soveltuvuustestiin? Oletko pohtinut valmiuksiasi sosiaali- ja terveysalan koulutukseen? Tiedätkö, millaisia vaihtoehtoja Sinulla on?
Kuulostavatko edelliset ajatukset tutulle?
Jos vastauksesi on kyllä, tämä kolmen viikon mittainen kurkistus sosiaali- ja terveysalalle on juuri Sinulle!Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen yli 20-vuotiaille työnhakijoille, joilla äidinkielI on suomi.

Mitä saat?

Tavoitteena on, että jatkosuunnitelmasi selkeytyy. Käsityksesi sekä omasta soveltuvuudestasi että halustasi hakeutua sote-alan opintoihin varmistuu.
Koulutuksen sisältö rakentuu sosiaali- ja terveysalan soveltuvuuteen liittyvistä asioista, joita ovat
- Aloitteellisuus ja vastuullisuus
- Sosiaalisuus ja itsensä ilmaiseminen
- Ongelmanratkaisutaito.
Sosiaali- ja terveysalalla vaadittavaa terveyttä ja toimintakykyä lähestytään oppijan oman hyvinvoinnin tukemisen kautta. Koulutuksen aikana ammattialaan kurkistetaan opiskelijatarinoiden ja alan opettajien opetustuntien avulla.
Koulutuksen aikana kartoitetaan oppijan osaamista ja motivaatiota ammatilliseen koulutukseen, selvitetään mahdolliset opiskelun esteet ja tutustutaan erilaisiin sosiaali- ja terveysalan kouluttautumisvaihtoehtoihin.
Koulutuksen sisältö muotoutuu osallistujaryhmän tarpeita vastaavaksi henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien(HOPS) perusteella. Koulutuksen aikana oppija harjaantuu ammattialaan liittyvissä valmiuksissa (digi- ja viestintätaidot, matemaattinen osaaminen, sekä luku- ja kirjoitustaito).
Oppija saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa oman opiskelupolkunsa suunnittelemiseen. Opiskelun aikana päivitetään CV ja työhakemus sekä käydään läpi työelämän ajankohtaisia pelisääntöjä.
Koulutuksen päättyessä opettaja ja oppija keskustelevat sote-alan soveltuvuudesta, oppijan osaamisesta ja vahvuuksista. Oppija ja opettaja laativat jatkosuunnitelman, joka tähtää joko sote-alan koulutukseen hakeutuminen, muuhun ammatilliseen koulutukseen hakeutumisen tai työelämään hakeutumisen.
Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:
Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa. Koulutus on osallistujalle maksuton.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

HAKEUTUMINEN JA OPISKELIJAVALINTA
Hakeutuminen tapahtuu www.te-palvelut.fi - jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta. Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti.
Hae koulutukseen viimeistään sunnuntaina 7.11.2021.
Täytä hakemus huolellisesti. Seuraa valinnan etenemistä Oma asiointi -sivujen kautta. Valinnat tehdään hakemuksen perusteella.
Koulutuksen ajankohta 22.11.2021-10.12.2021.
Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.
Kiinnitä huomiota hakemuksen tekemiseen. Hakemuksen perusteella sinut kutsutaan haastatteluun.
LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta:
https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html
Sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun.
ETELÄ-POHJANMAAN TE-PALVELUT MYÖS
* Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut
* Twitterissä: (at)TEpalvelutEPO
* Instagramissa: (at)tepalvelutepo

Lisätietoja

Sedu Hakijapalvelut, p 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi
Kyllikki Anttila, p 040 830 4106, kyllikki.anttila(at)sedu.fi