Peltosalaojituksen suunnitteleminen

Ammattiala
Maatalous ja metsä
Koulutustyyppi
Erikoisammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Ilmajoki
Koulutuksen kesto
90 osp

Kenelle?

Sinulle, jolla on kiinnostusta ja jonkin verran kokemusta aiheesta. Hyvä tausta salaojasuunnitteluun on maatalouskoulutus, mutta myös tekninen osaaminen on eduksi. Monen salaojasuunnittelijan tausta rakennusalalta. Toisaalta vahvan pohjan voi hankkia maanrakennuksesta tai myös biologi-silta aloilta. Opintoja helpottaa, jos sinulla kokemusta nykyaikaisista mittalaitteista ja suunnitte-luohjelmista kuten GPS, 3D-ohjaus ja Cad-ohjelmat.

Mitä saat?

Suoritettuasi osatutkinnot Peltosalaojituksen suunnitteleminen ja Mittalaitteiden ja suunnitteluohjelmien käyttäminen maankuivatuksessa osaat mitata maaston korkeuksia ja kartoittaa peltoja, asemoida pellon kuivatukseen tarvittavat ojat sekä mitoittaa ne niin, että pelto kuivuu kohtuullisessa ajassa. Osaat myös suunnitella säätösalaojituksen sekä ottaa huomioon ojituksen ympäristövaikutukset ja hankkia rahoitusta ojitukselle.
Salaojitus on osa Maatalousalan erikoisammattitutkintoa, vesitalouden osaamisalaa. Yleensä opinnot aloitetaan koko tutkinnon pakollisista tutkinnonosista:
Peltosalaojituksen suunnitteleminen, 90 osp
Mittalaitteiden ja suunnitteluohjelmien käyttäminen, 20 osp.
Valinnaisia tutkinnon osia ovat:
Peruskuivatuksen suunnitteleminen, 70 osp
Ojitusyhteisön isännöinti, 40 osp
Salaojituksen toteuttaminen, 40 osp (urakointi)
Valumavesien käsittelyn suunnitteleminen viljelyalueilla, 30 osp (kosteikot ym.)
Kastelujärjestelmän suunnitteleminen, 30 osp
Y.o. opintojen ohella voit opiskella osia muista tutkinnoista, ammatillisista perustutkinnoista yliopistokursseihin.
Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti eli aikaisempi osaamisesi sekä omat tavoitteesi otetaan huomioon, kun valitset opintojasi.
Jos suoritat koko tutkinnon, on sen laajuus vähintään 180 osaamispistettä (osp) ja valinnaisten opintojen lisäksi siihen sisällytettävä kaksi em. pakollista tutkinnon osaa.
Katso tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4914572/reformi/sisalto/6031976
Salaojituksen ohella voit täydentää tutkintoa em. valinnaisilla tutkinnon osilla kuten Peruskuivatus tai Ojaisännöinti ym., ja suorittaa näin koko tutkinnon, Maatalousalan erikoisammattitutkinnon.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin sinulla tulee olla soveltuva työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.
Koulutuspäivät:
to-pe 25.-26.4. 2019
to-pe 12.-13.9. 2019
to-pe 3.-4.10. 2019
to-pe 24.-25.10. 2019
to-pe-la 14.-16.11. 2019
to-pe-la 11.-13.12. 2019
jatkuen tammikuussa 2020
Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on osallistujalle maksuton.
Ilman oppisopimusta koulutuksen osallistumismaksu on 620 €.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä Sedun oppisopimustoimistoon p. 040 868 0627 tai oppisopimus(at)sedu.fi.
a) Koko tutkinto 620 e. Sisältää ns. pakolliset tutkinnon osat sekä kaksi valinnaista opiskelijan valitsemaa ja koulun tarjoamaa tutkinnon osaa (max 240 osp).
b) Koko tutkinnon yhteydessä viides tai useampi tutkinnon osa 200 e e.o. neljän tutkinnon osan lisäksi. Esimerkiksi valumavesien käsittely, kun opiskelija on jo aikaisemmin valinnut salaojituksen, mittalaitteet, peruskuivatuksen ja ojaisännöinnin.
c) Yksi, erillinen valinnainen tutkinnon osa 320 e. Esimerkiksi Ojitusisännöinti tai muun valinnainen tutkinnon osa ilman pakollisten tutkinnon osien suorittamista.
Maksuja ei voida palauttaa, mikäli keskeytät opintosi.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Seuraava koulutus alkaa to-pe 25.-24. huhtikuuta 2019.
Voit hakeutua koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake. Vastaanotettuamme hakemuksesi, otamme sinuun yhteyttä.
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

opettaja Heikki Koskimies, p. 040 830 2388.
asiakaspalvelusihteeri Eija Huhtanen, p. 040 680 7059
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi