Pintakäsittelyalan perustutkinto maalari, lattianpäällystäjä tai pintakäsittelijä

Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Sisältö
Suoritettuasi Rakennusmaalauksen osaamisalan, maalari, osaat tehdä korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöitä. Osaat tapetoinnin, tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteet. Rakennusten sisäpuolisten pintojen maalauksen ja tapetoinnin lisäksi sinulla voi olla erikoisosaamisena mm. erikoismaalaus, koristemaalaus, lattiapäällysteiden uusiminen ja vedeneristystyöt. Valinnaisuus on varsin laajaa. Lisäksi osaat maalata eri materiaaleista olevia rakennusosia ja kalusteita.
Suoritettuasi Lattianpäällystyksen osaamisalan, lattianpäällystäjä, osaat tehdä lattianpäällystyksen esitöitä monipuolisesti sekä matto- ja lukkoliitostuotteiden asennuksia. Voit saada osaamista myös laatoituksen, vedeneristyksen tai betonilattioiden pinnoituksesta. Pääasiallinen toteutus yrityksissä koulutus- ja/tai oppisopimuksella.
Suoritettuasi Teollisen pintakäsittelyn osaamisalan, pintakäsittelijä, voit työskennellä metallituotemaalaamossa tai teollisen pintakäsittelyn tuotantolaitoksissa. Voit erikoistua metallituotteiden pintakäsittelyyn, mikä sisältää esimerkiksi korroosionestokäsittelyitä ja ruiskumaalausta. Pääasiallinen toteutus yrityksissä koulutus- ja/tai oppisopimuksella.
Suoritettuasi Tuotemaalauksen osaamisalan, pintakäsittelijä, osaat maalata, petsata ja lakata erilaisia tuotteita, kuten kiinteitä rakennusosia ja huonekaluja. Osaat sivellinmaalauksen, ruiskumaalauksen ja osaat hoitaa pintakäsittelylinjaa. Pääasiallinen toteutus yrityksissä koulutus- ja/tai oppisopimuksella.
Miksi Sedu?
Meillä opiskelet käytännönläheisesti. Tutustu opiskeluun Sedussa Instagramissa (at)joukolla. Kouluttajillamme on vankka kokemus ja hyvät kontaktit työelämään. Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvista opinnoista ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa. Oppilaitos tukee ulkomaanjaksoa rahallisesti.
Mitä saat?
Pintakäsittelyalan perustutkinto koostuu neljästä osaamisalasta, jotka sisältävät paljon erilaista valinnaisuutta.
Osaamisalat:
Rakennusmaalauksen osaamisala, koulutus rakennusmaalariksi. Tutkintonimi maalari
Lattianpäällystyksen osaamisala, koulutus lattianpäällystäjäksi, sisältää paljon koulutussopimuksella ja/tai oppisopimuksella kouluttautumista. Tutkintonimi lattianpäällystäjä
Tuotemaalauksen osaamisala, sisältää paljon koulutussopimuksella ja/tai oppisopimuksella kouluttautumista. Tutkintonimi pintakäsittelijä
Teollisen pintakäsittelyn osaamisala, sisältää paljon koulutussopimuksella ja/tai oppisopimuksella kouluttautumista. Tutkintonimi pintakäsittelijä
Koulutukseen liittyvät terveydelliset vaatimukset
Pintakäsittelyalan koulutuksessa tarvitset hyvää fyysistä kuntoa.
Mitä on hyvä tietää?
Olet oikeutettu koulupäivinä maksuttomaan lounaaseen omassa toimipisteessäsi. Sinulla on myös mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää:
www.tyollisyysrahasto.fi
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa, koulutus alkaa elokuussa 2019 päiväkoulutuksena.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Opiskelijavalinta tehdään viimeistään kesäkuussa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi