Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, (tutkinto/tutkinnon osia) laitoshuoltaja, työvoimakoulutus

Ammattiala
Puhtaus-, kotityö- ja kiinteistöpalvelut
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Päiväopiskelu
Aloituspäivä
08.02.2021
Koulutuspaikka
Kauhajoki
Koulutuksen laajuus max
150 osp

Kenelle?

Laitoshuoltajan työ sopii sinulle, jos tulet toimeen erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kanssa ja haluat nähdä työsi jäljen. Laitoshuoltajat ovat osa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjua. He työskentelevät sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja vanhusten palvelutaloissa. Heidän tehtävänään on huolehtia kohteen puhtaanapidon lisäksi myös asiakkaiden ja asukkaiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.
Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille yli 20-vuotiaille, joilla on aito kiinnostus puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tehtäviin. Haluat itsenäisen, vastuullisen ja vaihtelevan työn erilaisissa työkohteissa ja haluat työllistyä nopeasti. Valittavan henkilön tulee olla perusterve, valmius kaksivuorotyöhön sekä omata perus suomenkielentaito.
Sinulla voi olla jo siivousalan työkokemusta tai vanhentunut puhdistuspalvelualan koulutus ja haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi. Voit olla myös alanvaihtaja, aiempi alan kokemus ei ole välttämättömyys.

Mitä saat?

Mitä saat?
Koulutuksen aikana
- hankit ajantasaisen osaamisen siivousalan työhön. Opit mm. pesu- ja puhdistusaineiden oikeat annostelut sekä käyttämään koneita ja välineitä ergonomisesti erilaisissa työkohteissa
- hankit osaamista myös ruokahuolto- ja tekstiilihuoltotehtäviin
- saat runsaasti käytännön oppia oppilaitoksessa ja työpaikalla
- saat tukea urasuunnitelmiisi laitoshuoltajana
- saat tutkintotodistuksen osaamisestasi.
Opintosi suunnitellaan yksilöllisesti omien tavoitteittesi mukaan.
Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja se sisältää lähiopetusta, verkko- ja etäopiskelua. Koulutuksessa on lomia, mm. kesällä 4 vkoa.
Tarkat tiedot tutkinnosta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/amops/288686/tiedot
Katso opinnoista kertova video: https://youtu.be/XTIJZ-Me55A
Sedussa opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa.
Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.
Koulutus sisältää lähiopetusta, verkko- ja etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Lähiopetusta 2-3 päivää viikossa ja työelämässä oppimista 2-3 päivää viikossa. Koulutuksessa on lomia mm. kesällä 4 vko.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: www.tyollisyysrahasto.fi
Opiskelu on opiskelijalle maksutonta. Korttien (työturvallisuuskortti, hygieniapassi) korttimaksu (15 € / kortti) jää opiskelijan itsensä maksettavaksi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen 17.1.2021. mennessä täyttämällä hakulomake www.te-palvelut.fi – sivustolla. Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti.
Haastattelut pidetään 25.1.2021.
Hae koulutukseen https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/695717?locations=Etel%C3%A4-Pohjanmaa&announced=0&sort=1

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuisuuksista: Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe 9-16.15 tai koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
Vastuuohjaaja Raija Hakanen p. 040 868 0854, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi