Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto Henkilökohtaisena avustajana toimiminen (tutkinnon osia)

Ammattiala
Puhtaus-, kotityö- ja kiinteistöpalvelut
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu
Aloituspäivä
14.09.2020
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen laajuus max
150 osp

Kenelle?

Kiinnostaako sinua toimiminen erilaisten ihmisten kanssa ja heidän auttaminen arjessa?
Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille yli 20-vuotiaille, joilla on aito kiinnostus alaan tai halu vaihtaa alaa. Riittävät opiskeluvalmiudet, alaan soveltuva terveydentila ja kiinnostus asiakaspalveluhenkiseen, vastuulliseen ja itsenäiseen palvelutyöhön on välttämättömyys. Jos olet maahanmuuttaja, kielitaitosi on vähintään B1.1.

Mitä saat?

Henkilökohtaisen avustajan työ on luonteeltaan avustamista, ei hoitamista. Henkilökohtainen avustaja auttaa niissä asioissa, joista suoriutumista avustettavan vamma tai sairaus haittaa. Tavallisia avustajan työnkuvaan kuuluvia tehtäviä ovat esimerkiksi peseytymisessä, pukeutumisessa, ruokailussa ja liikkumisessa avustaminen. Tämän lisäksi avustajan työhön kuuluu asiakaskodeissa erilaisia kodin arjen työtehtäviä. Työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi kodin siivousta, kodin tekstiili- ja vaatehuoltoa, asiakkaan avustamista ja asiointipalveluja tai ruoan valmistusta. Tässä koulutuksessa voit suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinnosta Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen ja Henkilökohtaisena avustajana toimiminen tutkinnon osat. Halutessasi voi suorittaa koko tutkinnon loppuun oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.
Koulutus toteutetaan työelämälähtöisesti. Opetus toteutetaan sisältäen lähiopetusta, verkko- ja etäopiskelua, sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Sedussa opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa.
Koulutus on osallistujalle maksuton.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hakeutuminen tapahtuu www.te-palvelut.fi – jätä hakemus tiedot –välilehdellä olevasta jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä. Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti.
Haastattelut pidetään Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa, Seinäjoen toimipaikassa. Haastateltaville lähetetään kirjallinen kutsu tai tekstiviesti.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuisuuksista: Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe 9-16.15 tai koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta
Vastuuohjaaja: Sirpa Kallionpää p 040 868 0744
Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi(at)sedu.fi