Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto laitoshuoltaja ja/tai toimitilahuoltaja (AT))

Ammattiala
Puhtaus-, kotityö- ja kiinteistöpalvelut
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Oppisopimuskoulutus
Aloituspäivä
05.09.2022
Koulutuspaikka
Alavus
Koulutuksen laajuus max
150 osp

Kenelle?

Oppisopimuskoulutuksen edellytys on, että sinulla on puhdistuspalvelualan työpaikka. Voit työskennellä laitoshuoltajana sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa tai toimitilahuoltajana päiväkodeissa, vanhainkodeissa, oppilaitoksissa, liikuntatiloissa, hotelleissa, kaupoissa/myymälöissä tai teollisuudessa. Viikoittainen työaikasi tulee olla vähintään 25 h.
Oppisopimusta solmittaessa varmistamme, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita laitoshuoltajan tai toimitilahuoltajan tutkinnon perusteet edellyttävät ja että saat työpaikalla asianmukaista ohjausta.
Opiskelet omalla oppisopimustyöpaikallasi, itsenäisesti ja lähiopetuksessa oppilaitoksessa. Oppilaitoksessa tapahtuva oppiminen sisältää teoriatuntien lisäksi käytännön harjoituksia. Näytöt annetaan työpaikalla, ja näistä osa voi olla muualla kuin omalla työpaikallasi.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa selvitetään myös aikaisempi osaamisesi sekä mahdolliset tuen tarpeesi.
Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan.
Oppisopimuskoulutus on maksuton sekä työnantajalle että opiskelijalle. Ilman oppisopimusta osallistumismaksu on 350 €. Hinta sisältää opetuksen ja opiskelumateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Kysy osamaksumahdollisuutta.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: www.tyollisyysrahasto.fi

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä vastuuopettajaan ja Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Oppisopimuksen voi solmia jo aiemmin, mutta sen on oltava voimassa viimeistään ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää.

Lisätietoja

Tarkentavat kysymykset oppisopimuksesta Eija Aro 040 868 0875, etunimi.sukunimi (at) sedu.fi
Vastuuopettaja Katja Okutan 040 830 2321 ja Sirpa Ilves p. 040 868 0743, etunimi.sukunimi (at) sedu.fi