Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, toimitilahuoltaja ja/tai laitoshuoltaja (oppisopimus)

Ammattiala
Puhtaus-, kotityö- ja kiinteistöpalvelut
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Iltaopiskelu, Oppisopimuskoulutus (Sedu Oppisopimuspalvelut)
Aloituspäivä
01.02.2022
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen laajuus max
150 osp

Kenelle?

Sinulla voi olla jo siivousalan työkokemusta tai vanhentunut puhdistuspalvelualan koulutus ja haluat parantaa työllistymismahdollisuuksia. Aikaisempi alan työkokemus ei ole välttämättömyys, koulutus soveltuu myös alanvaihtajille.
Tämä on oikea tutkinto sinulle, jos haluat valmistuttuasi työskennellä erilaisissa siivousalan työkohteissa: laitoshuoltajana sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa ja toimitilahuoltajana esimerkiksi päiväkodeissa, vanhainkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa, liikuntatiloissa, hotelleissa, kaupoissa/myymälöissä ja teollisuudessa.
Tutkinnon suorittaminen OPPISOPIMUKSELLA: Onko mielessäsi työpaikka, joka vastaa uratavoitettasi? Vai siirrytkö nykyisessä työpaikassasi uusiin tehtäviin? Oppisopimus saattaa vastata sinun ja työnantajasi tarpeisiin - kysy lisää! Autamme sinua ja työpaikkaasi kaikissa järjestelyissä.
Jos olet maahanmuuttaja, kielitaitosi on vähintään tasoa B1.1. Ilmoita kielitaitosi hakemuksessa – tarvittaessa järjestämme sinulle kielitestin.

Mitä saat?

- tukea urasuunnitelmiisi ammattitaitoisena laitoshuoltajana tai toimitilahuoltajana
- ajantasaisen ja arvostetun tutkintotodistuksen osaamisestasi
- yksilöllisesti ja käytännönläheisesti suunnitellut opinnot
- ammattitaitoisten opettajien ohjauksen ja tuen
- opinnot mukavassa ja monipuolisessa opiskelijaryhmässä
- runsaasti käytännön oppia työpaikalla ja oppilaitoksessa
- tarvittaessa erityisen tuen ja oppimisvalmiuksia tukevia opintoja
Sedussa opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa.
Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.
Koulutus toteutetaan iltapäiväkoulutuksena, klo 15-19, (3-4 iltapäivää/ kk) ja se sisältää lähiopetusta, verkko- ja etäopiskelua. Koulutuksessa on lomia, mm. kesällä 4 vko.
Oppisopimuskoulutus on maksuton sekä työnantajalle että opiskelijalle. Ilman oppisopimusta osallistumismaksu on 350 €. Maksun voi maksaa 1-3 erässä. Hinta sisältää opetuksen ja opiskelumateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: www.tyollisyysrahasto.fi

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Omaehtoinen koulutus on päätoimista opiskelua, johon voi hakea esim. KELAn opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus
Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Sedu työelämäpalvelut, p. 020 124 4706.
Jos olet jo alan ammattilainen, kysy lisätietoja tutkinnon suorittamisesta suorina näyttöinä ilman tutkintokoulutusta.

Lisätietoja

Vastuuohjaaja Riitta Vuorijärvi 040 8680 794
etunimi.sukunimi (at) sedu.fi