Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kodinhuoltaja

Koulutuspaikka
Ähtäri
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Sisältö
Ähtärissä suoritat kotityöpalvelujen osaamisalan. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä todellisissa asiakasympäristöissä. Asiakaskohteet voivat olla esimerkiksi asiakaskodit, kodinomaiset laitokset tai matkailualan yritykset.
Kotityöpalveluissa on tärkeää:
* oma-aloitteisuus, vastuullisuus, joustavuus ja luovuus
* hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot
* halu palvella erilaisia asiakasryhmiä
Alan keskeisiä sisältöjä:
* kotisiivouspalvelut
* asiointi- ja avustamispalvelut
* hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut
* vaatteiden ja tekstiilien huoltaminen
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4221361
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankittu osaaminen. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Miksi Sedu?
Meillä opiskelet käytännönläheisesti. Kouluttajillamme on vankka kokemus ja hyvät kontaktit työelämään. Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvista opinnoista ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa
tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa. Oppilaitos tukee ulkomaanjaksoa rahallisesti.
Mitä saat?
Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnon, kotityöpalvelujen osaamisalan suoritettuasi olet kodin arjen ammattilainen. Kodinhuoltajana osaat tehdä puhtaanapito- ja tekstiilienhuoltotöitä sekä avustaa eri-ikäisiä ja erilaisia asiakkaita päivittäisissä toiminnoissa, joissa ei edellytetä hoidollista koulutusta. Opiskelujen edetessä siirryt tekemään asiakastöitä todellisiin asiakaskohteisiin osuuskunnan kautta. Opintojen aikana suoritat hygieniaosaamisen ja ensiavun (EA1) koulutukset. Voit työskennellä esimerkiksi palvelukodeissa, päiväkodeissa tai asiakkaiden kodeissa. Työtehtäviisi voi kuulua vaikkapa ateriapalvelutehtäviä, puhtaanapito- ja tekstiilinhuoltopalveluja ja asiakkaiden avustamista. Työ on ennen kaikkea vaihtelevaa ja työskentelet erilaisissa työyhteisöissä tai yrittäjänä.
Mitä on hyvä tietää?
Opiskelijat hankkivat työvaatteet ja kengät sekä opiskelumateriaalin, kuten oppikirjat.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.koulutusrahasto.fi
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa, koulutus on alkanut syksyllä 2018 päiväkoulutuksena.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi