Puutavara-autonkuljettaja

Aloituspäivä
Alkaa 26.08.2019
Koulutuspaikka
Rengonharju
Koulutuksen kesto
150 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Oletko kiinnostunut puutavara-autonkuljettajan tehtävistä? Oletko miettinyt lisä/rinnakkaistyötä tai suunnitellut vaihtaa kokonaan alaa? Voit hakea koulutukseen, mikäli sinulla on CE-ajo-oikeus, kuljettajan ammattipätevyys sekä ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus(http://www.oph.fi/download/167903_Maarays_27_011_2015.pdf). Koulutus on tarkoitettu yli 20-vuotiaille työttömille tai työttömyysuhanalaisille Te-toimiston asiakkaille.
Mikäli sinulla ei ole CE-luokan ajo-oikeutta, kysy mahdollisuutta aloittaa koulutus B- tai C-ajo-oikeudella. Silloin hakeudut ensiksi logistiikan perustutkintoon, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, jonka jälkeen valitset osaamisalaksi puutavara-autonkuljettaja. CE-ajo-oikeus ja työkokemus lyhentävät koulutusaikaa.
Mietitkö, miten voit toteuttaa opintosi? Ota yhteyttä, katsotaan yhdessä, mikä on sinulle sopivin vaihtoehto.
Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus toteuttaa koulutus TE-palvelujen kautta.
Sisältö
Metsäteollisuuden kuljetusten osaamisala 150 osp:
Kuljettajana toimiminen, 40 osp
Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
Metsäteollisuuden puukuljetukset, 60 osp
Huolto ja kunnossapito, 40 osp
Mitä saat?
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan kuljetusalan ammattitutkinto, metsäteollisuuden kuljetusten osaamisala.
Koulutus on vahvasti työpainotteinen, koska alan oppii vain tekemisen kautta. Perinteistä luokkaopiskelua on erittäin vähän.
Koulutuksessa tehdään koko ajan niitä töitä, mitä puutavara-autonkuljettaja tekee. Opit käyttämään alaan kuuluvia tietojärjestelmiä, sähköistä tiedonsiirtoa ja toimimaan eri alan tehtailla ja sahoilla, joissa päivittäiset käytännöt ovat hyvin erilaiset. Koulutuksen aikana ammattitaitosi kuljettajana kehittyy ja selviydyt raskaiden ja korkeiden kuormien kanssa vaikeissakin maasto- ja keliolosuhteissa.
Koulutuksessa opit uuden ammattialan ja luot hyvät mahdollisuudet työllistyä. Käytännön töiden kautta tutustut kuljetusalan yrityksiin, yrittäjäverkostoihin ja voit hyödyntää myös oppilaitoksen verkostoja, jolloin on helpompaa löytää työssäoppimispaikka ja työllistyä helpommin.
Suoritettuasi koulutuksen voit työskennellä puutavaran kuormauksen, kuljetuksen ja varastoinnin tehtävissä. Kykenet itsenäisesti kuormaamaan ajoneuvon puutavarakuormaimella turvallisesti sekä opit huolehtimaan yhdistelmäajoneuvon sekä siihen kuuluvien lisälaitteiden kunnosta ja huollosta.
Mitä on hyvä tietää?
Koulutus suunnitellaan HOKS:in mukaan, henkilökohtaistamisessa määritellään myös koulutuksen kesto. Arvioitu koulutuksen kesto on puolesta vuodesta vuoteen. Koulutuksen teoriaopetus toteutetaan pääosin Ilmajoen Rengonharjulla.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä.
Täytä hakemus akoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitova. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.
KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ! Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.
https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kuljettajatietopalvelut
Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan.
KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUS:
Haastattelut koulutukseen pidetään Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa Seinäjoella tiistaina 13.8.2019. Haastateltaville lähetetään erillinen kutsu tekstiviestinä.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut sekä muiden korttien (esimerkiksi Tieturva 1) lunastamisesta aiheutuvat kulut. Lisäksi mahdollisesti hankittavien työvaatteiden omavastuu 100 euroa.
Lisätietoja
Kouluttaja Kari Huhtala, p. 040 515 4792, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Koulutussihteerit p. 020 145 800, aspasihteerit.ilmajoki(at)sedu.fi
Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai
koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta
Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut löydät myös Facebookista: www.facebook.com/etelapohjanmaa.tepalvelut