Puutavara-autonkuljettajan ammattitutkinto

Ammattiala
Logistiikka
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Lähiopiskelu, Monimuoto-opiskelu
Aloituspäivä
31.08.2020
Koulutuspaikka
Rengonharju
Koulutuksen laajuus max
150 osp

Kenelle?

Oletko kiinnostunut puutavara-autonkuljettajan tehtävistä? Oletko miettinyt lisä/rinnakkaistyötä tai suunnitellut vaihtaa kokonaan alaa? Voit hakea koulutukseen, mikäli sinulla on CE-ajo-oikeus, kuljettajan ammattipätevyys sekä ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus(http://www.oph.fi/download/167903_Maarays_27_011_2015.pdf). Koulutus on tarkoitettu yli 20-vuotiaille työttömille tai työttömyysuhanalaisille Te-toimiston asiakkaille.
Lue Viivin ja Petrin tarina tästä:
https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tarinoita-Sedusta/Viivi-ja-Petri---puutavara-autonkuljettajat
(Mikäli sinulla ei ole CE-luokan ajo-oikeutta, tulee sinun hakeutua ensin logistiikan perustutkintoon, yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, jonka jälkeen valitset osaamisalaksi puutavara-autonkuljettaja.)

Mitä saat?

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan puutavara-autonkuljettajan ammattitutkinto.
Koulutus on vahvasti työpainotteinen, koska alan oppii vain tekemisen kautta. Perinteistä luokkaopiskelua on erittäin vähän.
Koulutuksessa tehdään koko ajan niitä töitä, mitä puutavara-autonkuljettaja tekee. Opit käyttämään alaan kuuluvia tietojärjestelmiä, sähköistä tiedonsiirtoa ja toimimaan eri alan tehtailla ja sahoilla, joissa päivittäiset käytännöt ovat hyvin erilaiset. Koulutuksen aikana ammattitaitosi kuljettajana kehittyy ja selviydyt raskaiden ja korkeiden kuormien kanssa vaikeissakin maasto- ja keliolosuhteissa.
Koulutuksessa opit uuden ammattialan ja luot hyvät mahdollisuudet työllistyä. Käytännön töiden kautta tutustut kuljetusalan yrityksiin, yrittäjäverkostoihin ja voit hyödyntää myös oppilaitoksen verkostoja, jolloin on helpompaa löytää työssäoppimispaikka ja työllistyä helpommin.
Suoritettuasi koulutuksen voit työskennellä puutavaran kuormauksen, kuljetuksen ja varastoinnin tehtävissä. Kykenet itsenäisesti kuormaamaan ajoneuvon puutavarakuormaimella turvallisesti sekä opit huolehtimaan yhdistelmäajoneuvon sekä siihen kuuluvien lisälaitteiden kunnosta ja huollosta.
Metsäteollisuuden kuljetusten osaamisala 150 osp:
* Kuljettajana toimiminen, 40 osp
* Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
* Metsäteollisuuden puukuljetukset, 60 osp
* Huolto ja kunnossapito, 40 osp
Arvioitu koulutusaika on 31.8.2020-3.9.2021.
Koulutus suunnitellaan HOKS:in mukaan, henkilökohtaistamisessa määritellään myös koulutuksen kesto. Arvioitu koulutuksen kesto on puolesta vuodesta vuoteen. Koulutuksen teoriaopetus toteutetaan pääosin Ilmajoen Rengonharjulla.
Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut sekä muiden korttien (esimerkiksi Tieturva 1) lunastamisesta aiheutuvat kulut. Lisäksi mahdollisesti hankittavien työvaatteiden omavastuu 100 euroa.
Mahdollisesti hankittavien työvaatteiden omavastuu 100 euroa.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

HAKEMINEN:
Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä.
Täytä hakemus akoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitova. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.
KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ! Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.
https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kuljettajatietopalvelut
Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan.
KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUS:
Haastattelut koulutukseen järjestetään 24.8.20 vallitsevasta tilanteesta johtuen joko Teams-yhteydellä / puhelimitse tai Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa Seinäjoella. Haastateltaville lähetetään erillinen kutsu ja ohjeistus tekstiviestillä.

Lisätietoja

Kouluttaja Kari Huhtala, puh. 040 515 4792, email: etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Koulutussihteerit p. 0201 458 00, hakijapalvelut(at)sedu.fi
Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai
koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta
Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut löydät myös Facebookista: www.facebook.com/etelapohjanmaa.tepalvelut