Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Puuteollisuuden perustutkinto, puuseppä

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Sisältö
Kurikassa erikoistut Puusepänteollisuuden tai Puurakenneteollisuuden osaamisalaan.
Puualalla on tärkeää:
* kiinnostus teknisiin töihin ja koneisiin
* kyky toimia ryhmässä
* motivoitunut kädentaitoihin
Puualan keskeisiä sisältöjä:
* puusepän koneiden ja välineiden käyttö
* puulajit ja muut materiaalit
* huonekalujen ja muiden puutuotteiden valmistus
* CNC-ohjelmointi ja työstö
* CLT-elementit
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3932281
Miksi Sedu?
Meillä opiskelet käytännönläheisesti. Kouluttajillamme on vankka kokemus ja hyvät kontaktit työelämään. Kurikan kampus valmistuu syksyllä 2018. Uusi kampus kokoaa sedulaiset ja lukiolaiset uusiin muunneltaviin tiloihin tammikuussa 2019 ja tarjoaa opiskelijoille nykyaikaisen uuden oppimisympäristön. Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvista opinnoista ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa. Oppilaitos tukee ulkomaanjaksoa rahallisesti.
Mitä saat?
Kurikassa on vahva osaaminen CLT- rakentamisesta, joka on ekologinen ja energiatehokas rakennusmateriaali. Saat valinnoistasi riippuen ammattitaidon CLT-elementtien valmistukseen ja asennukseen, sekä CNC-ohjelmointiin. Opiskelet puulajit ja materiaalit ja osaat käyttää puusepän välineitä ja työssä käytettäviä koneita. CNC- työstökeskuksen käyttäjänä valmistut hyvään työllistymistilanteeseen ja sinulla mahdollisuus toimia tulevaisuudessa myös yrittäjänä. CLT on tulevaisuuden rakennusmateriaali, jonka käyttö kasvaa Suomessa.
Mitä on hyvä tietää?
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä.
Lue lisää: www.koulutusrahasto.fi
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa ja pääset aloittamaan koulutuksen joustavasti.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Tutkinnon perusteet muuttuvat 1.8.2018. Puualan perustutkinnon sijaan tulee Puuteollisuuden perustutkinto, jossa on valittavana kaksi osaamisalaa: Puusepänteollisuuden osaamisala, puuseppä ja Puurakenneteollisuuden osaamisala, teollisuuspuurakentaja.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi