Rakennusalan perustutkinto Talonrakentaja (nro 683553)

Ammattiala
Puu ja rakentaminen
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Aloituspäivä
Alkaa 21.10.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu rakennusalasta kiinnostuneille ja alalle soveltuville yli 20-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, joilla on riittävät opiskeluvalmiudet eikä terveydellisiä rajoitteita alan työtehtäviin. Eduksi katsotaan alan työkokemus tai koulutus.

Mitä saat?

Tavoitteena on kehittää vahvaa perusosaamista talonrakennusalan työtehtävissä ja suorittaa alan perustutkinto tai haluamansa tutkinnon osat. Talonrakentaja voi erikoistua kirvesmiestöihin, muuraukseen, betonointiin, teräsrakentamiseen, korjausrakentamiseen, kivirakentamiseen, hirsirakentamiseen, mittaustöihin tai rakennusalan moniosaajaksi.
Rakennusalan perustutkinnon, talonrakennusalan osan laajuus on 180 osaamispistettä. Laajuuden määrittää opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Talonrakennuksen osaamisalassa pakolliset tutkinnon osat ovat:
Perustustyöt, 25 osp
Runkovaiheen työt, 50 osp
Valinnaisiksi valitaan vähintään neljä tutkinnon osaa, yhteensä 70 osp:
Sisävalmistusvaiheen työt, 15 osp
Ulkoverhous- ja kattotyöt, 15 osp
Muuraus, 15 osp
Laatoitus, 15 osp
Raudoitus ja betonointi, 15 osp
Muottityöt, 15 osp
Teräsrakentaminen, 15 osp
Korjausrakentaminen, 15 osp
Telinerakentaminen, 15 osp
Ikkunatyöt, 15 osp
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) opiskelijan osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen. HOKS:sta riippuen opintojen pituus on 1,5v- 3v.
Koulutus on työelämälähtöistä ja siitä syystä suuri osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.
Lisätietoja koulutuksen aikaisista etuuksista saa Koulutusneuvonnan palvelulinjalta puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta
Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös Facebookista: www.facebook.com/etelapohjanmaa.tepalvelut
Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja se on osallistujille maksuton.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen haetaan suoraan työ- ja elinkeinoministeriön Internet-sivuilla https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/683553 sähköisellä hakulomakkeella.
Hae koulutukseen ja seuraa valintatietojasi www.te-palvelut.fi -> Asioi verkossa -> Henkilöasiakkaalle -> Oma asiointi-palvelussa.
Täytä hakemus koulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitova. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.
Haastattelut koulutukseen pidetään Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa Seinäjoella perjantaina 17.08.2018. Haastateltaville lähetetään kirjallinen kutsu tai tekstiviesti.
Lisätietoja työvoimakoulutuksen aikaisista etuuksista saa Koulutusneuvonnan palvelulinjalta puh. 0295 020 702.

Lisätietoja

opettaja Janne Mäkelä, puh. 040 680 7599
opettaja Jorma Mänty, p. 040 868 0825
s-posti etunimi.sukunimi(at)sedu.fi