Rakennusalan perustutkinto Talonrakentaja

Ammattinimike
Talonrakentaja
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Toimipiste
Seinäjoki
Talonrakentajana pääset rakentamaan uutta tai korjaamaan vanhaa, ja aina näet työsi tuloksen. Työmaalla pääset tekemään perus-, runko- ja valmistustöitä, muurausta, laatoitusta. Opit toimimaan rakennuspiirustusten mukaisesti.

Talonrakentajana voit toimia kirvesmiehen, muurarin, laatoittajan (mm. vesieristys), betoniraudoittajan, betonityöntekijän, massiivipuurakentajan, elementtirakentajan tehtävissä tai maalaus- ja tasoitustyötehtävissä.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut talonrakennusalasta tai sinulle, joka haluat vaihtaa alaa ja sinulla on jo ammatillinen tutkinto sekä kenties työkokemustakin.
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Peruskoulun ja lukion suorittaneet hakeutuvat ensisijaisesti kevään 2021 yhteishaussa 23.2.2021 - 23.3.2021 www.opintopolku.fi.
Rakennusalan perustutkinnon, talonrakennusalan osaa laajuus on 180 osaamispistettä. Laajuuden määrittää opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Talonrakennuksen osaamisalassa pakolliset tutkinnon osat ovat:
- Perustustyöt, 25 osp
- Runkovaiheen työt, 50 osp
Valinnaisiksi valitaan vähintään neljä tutkinnon osaa, yhteensä 70 osp:
- Sisävalmistusvaiheen työt, 15 osp
- Ulkoverhous- ja kattotyöt, 15 osp
- Muuraus, 15 osp
- Laatoitus, 15 osp
- Raudoitus ja betonointi, 15 osp
- Muottityöt, 15 osp
- Teräsrakentaminen, 15 osp
- Korjausrakentaminen, 15 osp
- Telinerakentaminen, 15 osp
- Ikkunatyöt, 15 osp
Tutkinnon sisällöt tarkemmin eperusteista.
Koulutus soveltuu sekä nuorille että aikuisille.
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) opiskelijan osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen. HOKS:sta riippuen opintojen pituus on 1,5v- 3v.
Koulutus on työelämälähtöistä ja siitä syystä suuri osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.
Koulutus on omaehtoinen. Oma taloudellinen toimeentulo opintojen aikana kannattaa miettiä ennen koulutukseen hakeutumista. Koulutukseen voi hakea Kelan opintotukea, mikäli opinnot ovat päätoimisia. Aikuiskoulutustuella tuetaan työelämässä olevien aikuisten ammatillista kehittymistä ja osaamisen uudistamista, lisätietoa: www.tyollisyysrahasto.fi
Tai jos olet yli 20 vuotias työtön työnhakija, selvitä ennen koulutuksen alkua TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. Voit silloin hakea työhallinnon omaehtoisen kouluttautumisen tukea. (TE-toimisto arvioi sitten yksilöllisesti, voidaanko opiskelu katsoa työnhakijan tilannetta edistäväksi.
Sedun opiskelijana on monipuolinen mahdollisuus kansainvälistymiseen. Voit esim. tehdä osan työssäoppimisjaksoistasi ulkomailla. Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu, oppisopimuspalvelut, p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi
Mikäli osallistut koulutukseen oppisopimuksella, muista kertoa hakemuksessa minkä oppisopimustoimiston kanssa sopimuksesi on tehty.
Voit hakea koulutukseen hakulomakkeen kautta (jatkuva haku).
Seuraava aloitus maanantaina 30.8.2021.

Lisätietoja

opettaja Janne Mäkelä, puh. 040 680 7599
opettaja Jorma Mänty, p. 040 868 0825
opinto-ohjaaja Maija-Liisa Saarnisto, p. 040 868 0653
s-posti etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122, hakijapalvelut(at)sedu.fi
Haku: 20Y2RakePTalo01