Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja

Ammattinimike
Maarakennuskoneenkuljettaja
Aloituspäivä
09.09.2020
Toimipiste
Rengonharju
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka tähtäät maarakennusalan työtehtäviin. Perustutkintoon valmistava koulutus ei edellytä aiempaa koulutusta tai työkokemusta alalta, joten se sopii hyvin vaikkapa alan vaihtajalle.
Maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisalassa pakolliset tutkinnon osat:
Maarakennuskoneiden käyttö
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan vähintään neljä:
• Maa-ainesten kuljetus
• Maa- ja kiviainesten jalostaminen
• Maarakennuskoneen huolto
• Maarakennuskoneen käyttö
• Maarakennuskoneiden 3D-ohjaus
• Piharakentaminen
• Mittaus
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
YTO-opinnot (yhteiset tutkinnon osat) henkilökohtaistetaan ja ne vaikuttavat koulutusajan pituuteen.
Rakennusalan perustutkinnon (maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala) koulutuksessa edellytetään henkilöltä käytännön tehtäviin ja työssäoppimisen aiheuttamaan kuormitukseen nähden riittävää fyysistä kuntoa. Henkilöllä ei saa olla sellaisia synnynnäisiä tai hankittuja sairauksia, jotka vaarantaisivat hänen oman tai muiden lähellä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden. (SORA-tutkinto)
Lue lisää https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Koulutus kestää noin 1,5 vuotta.
Koulutus tapahtuu lähiopetuksena, jolloin perehdytään alan perusteisiin, koneiden käsittelyn perusharjoitteluun simulaattoriympäristössä ja aidoissa työmaaolosuhteissa oikeilla koneilla. Koulutuksessa opiskellaan myös työnantajien työmailla. Tämä koulutussopimuksella tehtävä toteutus suunnitellaan tapauskohtaisesti.
Koulutus on maksuton. Erilaisten turvallisuuskorttien, ajokorttikoulutuksen viranomaiskustannukset ja työvaatteiden omavastuu (yhteensä noin 600-700 €) veloitetaan opiskelijalta erikseen.
Työtön työnhakija - Muistathan tiedustella oman alueesi TE-toimistosta mahdollisuutta opiskella alaa työttömyysetuudella.
Alaa voit opiskella myös oppisopimuksella, jolloin tarvitset soveltuvan alan työpaikan. Oppisopimusasioissa sinua auttaa Sedun Oppisopimuspalvelut, p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä (400€) Työllisyysrahastosta. Lue lisää ammattitutkintostipendistä: www.tyollisyysrahasto.fi

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutus alkaa 9.9.2020.
Hakuaika koulutukseen päättyy 23.8.2020.
Henkilökohtaiset haastattelut suoritetaan myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana. Valitut saavat kutsun haastatteluun.
Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena arkisin klo 7.00 – 15.00. Koulutukseen kuuluu myös työpaikalla tapahtuvaa opiskelua. Koulutukseen hakeudutaan sähköisesti.

Lisätietoja

Sedu, Kouluttaja Esa Martonen p. 040 550 7604, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu Uraluuri, puh. 0800 122 122 (ma-pe klo 9.00 - 16.00 maksutonta neuvontaa koulutusvalmentajilta)