Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Rakennusalan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Sisältö
Kurikassa erikoistut talonrakennuksen osaamisalaan. Voit valita kirvesmiestyöt, muurauksen, betonityöt, teräs-, korjaus-, kivi- tai hirsirakentamiseen, mittaustöihin tai tulla rakennusalan moniosaajaksi. Opinnot suoritettuasi osaat tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä, ulko- ja väliseinätyöt sekä vesikaton runkotyöt eristystöineen suunnitelmien ja asiakirjojen mukaan. Osaat käyttää rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja. Kurikan kampus on erikoistunut CLT-rakentamiseen, joka on ekologinen ja energiatehokas rakennusmateriaali. Koulutus antaa sinulle laajan osaamisen ja valinnoistasi riippuen mahdollisuuden toimia erilaisissa rakennusalan työtehtävissä, kuten muurarina, laatoittajana, betoniraudoittajana tai vaikkapa massiivipuurakentamisen parissa. Koulutus tarjoaa hyvän pohjan myös yrittäjyyteen.
Rakennusalalla on tärkeää:
* työturvallisuus
* yrittäjämäinen asenne
* monialaosaaminen
* kädentaidot
* kyky toimia tiimissä
* fyysisen ja psyykkisen paineen sietokyky
Rakennusalan keskeisiä sisältöjä:
* rakentamisen työmenetelmien hallinta
* rakennuspiirustusten lukutaito
* rakennusmateriaalien tuntemus
* rakentamiseen liittyvien käsityökalujen käyttö
* rakentamisessa tarvittavien sähkötyökalujen käyttö
* rakennustyömaiden turvallisuusmääräykset
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3667905
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankittu osaaminen. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Miksi Sedu?
Meillä opiskelet käytännönläheisesti. Kouluttajillamme on vankka kokemus ja hyvät kontaktit työelämää. Kurikan kampus valmistuu syksyllä 2018.
Uusi kampus kokoaa sedulaiset ja lukiolaiset uusiin muunneltaviin tiloihin tammikuussa 2019 ja tarjoaa opiskelijoille nykyaikaisen uuden oppimisympäristön.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvista opinnoista ulkomailla.
Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa. Oppilaitos tukee ulkomaanjaksoa rahallisesti.
Mitä saat?
Rakennusala tarjoaa monipuolisen ja vaihtelevan työympäristön. Rakennusalan perustutkinnon suoritettuasi osaat lukea talonrakentamiseen liittyviä piirustuksia, tunnet alan laatuvaatimukset ja erilaiset rakennusmateriaalit sekä osaat tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä taloudellisesti.
Mitä on hyvä tietää?
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä.
Lue lisää: www.koulutusrahasto.fi
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa ja pääset aloittamaan koulutuksen joustavasti.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi