Opintojen aikana saavutat ammatillisen perusosaamisen:
Kokki:
• ravintola- ja catering-alalla opinnoissa opit suunnittelemaan, valmistamaan ja laittamaan esille houkuttelevaa ja terveellistä ruokaa, erityisruokavaliot huomioiden
• opit perustaidot hygieniasta sekä omavalvonnasta (hygieniapassi)
• opit keittiön kustannuksista, yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta
• asiakaspalvelutaidot ovat myös keskeisiä opiskelusisältöjä
Tarjoilija:
• tarjoilijana esittelet, suosittelet, myyt ja tarjoilet ruokia ja juomia
• osaat yhdistää erilaisia ruokia ja juomia keskenään
• osaat suositella ruokajuomia erityyppisille ruoille ja eri tilanteisiin
• osaat hankkia lisämyyntiä
• osaat palvella asiakkaita yksilöllisesti
• suoritat hygienia- ja anniskelupassin
Valinnaiset tutkinnon osat laajentavat osaamistasi mielekkäästi. Lisäksi tutkintoon kuuluvat kaikille perustutkinnoille yhteiset tutkinnon osat (viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen).
Tutkinto on valmis, kun olet suorittanut kaikki ammatilliset tutkinnon osat sekä yhteiset tutkinnon osat hyväksytysti.
Kts. tutkinnon osat ePerusteet (opintopolku.fi)
Tutkintoon kuuluu yksi osaamisala, joka määräytyy työpaikkasi perusteella. Tarjoamme osaamisaloiksi: asiakaspalvelun osaamisala (tarjoilija) tai ruokapalvelun osaamisala (kokki)