Kokin koulutus antaa sinulle laaja-alaiset tiedot ja perustaidot ruoka- ja palveluammattiin. Hyviä tekijöitä tarvitaan maukkaalla alalla. Ruokamaakuntamme korostaa Pellolta pöytään -ketjua, joten lähi- ja luomuruoalla on suuri merkitys. Se lisää opiskelun tarpeellisuutta, osaamisen laajentamista ja syventämistä.
Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen, esim. päivittäin valmistetaan ja tarjoillaan lounas aidoissa asiakastilanteissa, opiskelijat osallistuvat erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen koulussa tai asiakkaan tiloissa. Tapahtumia on myös iltaisin ja viikonloppuisin, mikä on ammattialalle tyypillistä.
Opinnot sisältävät muun muassa hygienia-, ravitsemus-, erityisruokavalio-, tietotekniikka-, kustannus- ja palveluosaamisen koulutuksen. Itsenäinen työ ja oma-aloitteisuus ja toisaalta ryhmässä toimiminen sekä vuorovaikutus ja vastuullisuus korostuvat kokin opinnoissa ja työssä.
Opiskelet isoja kokonaisuuksia ja osoitat osaamisesi pääsääntöisesti työpaikalla tapahtuvan oppimisen yhteydessä näytöillä. Uudet tutkinnon perusteet mahdollistavat joustavan opintojen aloittamisen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoitteesi, koulutuksen sisältö ja opiskeluaikasi. HOKS:ssa huomioidaan aikaisemmin hankkimasi osaaminen ja sitä päivitetään koko opiskelu ajan.
Kts. tutkinnon rakenne:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/tiedot