Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Vuoden 2019 tammikuussa opiskelu siirtyy Kauhajoelta uudelle Kurikan Kampukselle.
Sisältö
Ravintola- ja cateringalalla opit toimimaan myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Perustutkinnossa voit erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin. Hyvä ruoka ja ystävällinen asiakaspalvelu rakentavat ravintolan mainetta.
Ruokapalvelun osaamisala, kokki
Kokin koulutus antaa sinulle laaja-alaiset tiedot ja perustaidot ruoka- ja palveluammattiin. Hyviä tekijöitä tarvitaan maukkaalla alalla. Ruokamaakuntamme korostaa Pellolta pöytään -ketjua, joten lähi- ja luomuruoalla on suuri merkitys. Se lisää opiskelun tarpeellisuutta, osaamisen laajentamista ja syventämistä.
Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen, esim. päivittäin valmistetaan ja tarjoillaan lounas aidoissa asiakastilanteissa, opiskelijat osallistuvat erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen koulussa tai asiakkaan tiloissa. Tapahtumia on myös iltaisin ja viikonloppuisin, mikä on ammattialalle tyypillistä.
Opinnot sisältävät muun muassa hygienia-, ravitsemus-, erityisruokavalio-, tietotekniikka-, kustannus- ja palveluosaamisen koulutuksen. Itsenäinen työ ja oma-aloitteisuus ja toisaalta ryhmässä toimiminen sekä vuorovaikutus ja vastuullisuus korostuvat kokin opinnoissa ja työssä.
Opiskelet isoja kokonaisuuksia ja osoitat osaamisesi pääsääntöisesti työpaikalla tapahtuvan oppimisen yhteydessä ammattiosaamisen näytöillä. Uusi opetussuunnitelma mahdollistaa joustavan opintojen aloittamisen.
Sisältö Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4221360
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto.
Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankittu osaaminen. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Miksi Sedu?
Ruoka puhuu kaikkia kieliä! Sedussa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kansainväliseen vaihtoon. Opintojen aikana hankit kieliopintojen, ruokakulttuurien ja -teemojen kautta kansainvälisyysosaamista.
Asiakkaat, työkaverit, ammatissa kehittyminen ja pakkausmerkintöjen tulkinta edellyttävät kielitaitoa sekä kulttuurien ja ruokavaatimusten tuntemusta.
Vastuullisuutta ja sitoutuvaa ammatillista kasvua kehitämme opintojen aikana tilaisuuksilla ja erilaisissa työelämän tilanteissa. Niissä täydennät, laajennat oppimista ja kehität ammattitaitoasi.
Huomaa, että upealla Kurikan Kampuksella tullaan järjestämään paljon tapahtumia, jolloin kokkiopiskelijat pääsevät työskentelemään aidoissa asiakastilaisuuksissa ja luomaan kampuksen palvelukulttuuria.
Koulutuksen aikana hankitaan hygieniaosaaminen, hätä(EA)taidot, peruskassataidot ja anniskelupassi. Kokin opintojen yhteydessä on mahdollisuus hankkia myös alkoholianniskeluvastaavan pätevyys.
Kokin koulutuksen hankittuasi voit jatkaa ammattitutkintoihin, erikoisammattitutkintoihin ja korkeakouluihin (esim. AMK) ja edetä asiantuntijaksi ja/tai omalla aktiivisuudella vähitellen huippuosaajaksi.
Mitä saat?
Osaamisala valitaan 1. vuoden kuluessa.
* Kauhajoella järjestetään ruokapalvelun osaamisala, kokki
* Sedussa Seinäjoella järjestetään myös Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija
Mitä on hyvä tietää?
Alalla ei hyväksytä näkyviä lävistyksiä ja tatuointeja
Opiskelijat hankkivat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.koulutusrahasto.fi
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa, koulutus alkaa 13.8.2018 päiväkoulutuksena.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi