Ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokki

Ammattinimike
Kokki
Aloituspäivä
01.09.2020
Toimipiste
Kurikka
Kokkina voit toimia erilaisilla liikeideoilla toimivissa erikokoisissa ammattikeittiöissä esim. ravintolat, ammattikeittiöt, sairaalat, ravintokeskukset, pikaruokapaikat, liikenneasemat, kahvilat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset.

Ravintola- ja catering-alalla opit toimimaan myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Tähän perustutkintoon voit hakea peruskoulun suoritettuasi.
Opinnot kestävät n. 3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.
Ruokapalvelun osaamisala
Ks. tutkinnon osat: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4221360
Kokin koulutus antaa sinulle laaja-alaiset tiedot ja perustaidot ruoka- ja palveluammattiin. Hyviä tekijöitä tarvitaan maukkaalla alalla. Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen, esim. valmistetaan ja tarjoillaan lounas aidoissa asiakastilanteissa. Opiskelijoiden kanssa suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia asiakastilaisuuksia koulussa tai asiakkaan tiloissa.
Opintojen aikana hankitaan hygieniaosaaminen, ja on mahdollista suorittaa anniskelupassi. Itsenäinen työ ja oma-aloitteisuus ja toisaalta ryhmässä toimiminen sekä vuorovaikutus ja vastuullisuus korostuvat kokin opinnoissa ja työssä.
Opintojen aikana hankit kieliopintojen, ruokakulttuurien ja -teemojen kautta kansainvälisyysosaamista.
Asiakkaat, työkaverit, ammatissa kehittyminen ja pakkausmerkintöjen tulkinta edellyttävät kielitaitoa sekä kulttuurien ja ruokavaatimusten tuntemusta.
Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon.
Opiskelijat hankkivat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Sedussa sinulla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Kokin koulutuksen hankittuasi voit jatkaa ammattitutkintoihin, erikoisammattitutkintoihin ja edetä asiantuntijaksi ja/tai omalla aktiivisuudella vähitellen huippuosaajaksi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen 30.9.2020 mennessä.
Hakijaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja kutsutaan tarvittaessa haastatteluun.

Lisätietoja

Sedu Kurikka opinto-ohjaaja Timo Vainionpää. puh. 040 868 0168
Sedu Hakijapalvelut, puh. 040 830 2275 tai 0800122 122, email: hakijapalvelut(at)sedu.fi
Sedun opinto-ohjaajat: https://www.sedu.fi/fi/Yhteystiedot/Opinto-ohjaajat-ja-koulutusvalmentajat
Ammattiosaaja: http://www.ammattiosaaja.fi/tutkinnot-ja-ammatit/ammatinvalinta
TE-palvelujen ammatinvalintaohjelma: https://asiointi.mol.fi/avo/responsive/self-evaluation.xhtml