Ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokki

Ammattinimike
Kokki
Aloituspäivä
02.08.2021
Toimipiste
Kurikka
Kokkina voit toimia erilaisilla liikeideoilla toimivissa erikokoisissa ammattikeittiöissä esim. ravintolat, ammattikeittiöt, sairaalat, ravintokeskukset, pikaruokapaikat, liikenneasemat, kahvilat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset.

Ravintola- ja catering-alalla opit toimimaan myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Yhteishaku 2021: Tähän perustutkintoon voit hakea peruskoulun suoritettuasi.
Opinnot kestävät n. 3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.
Ruokapalvelun osaamisala
Ks. tutkinnon osat: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4221360
Kokin koulutus antaa sinulle laaja-alaiset tiedot ja perustaidot ruoka- ja palveluammattiin. Hyviä tekijöitä tarvitaan maukkaalla alalla. Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen, esim. valmistetaan ja tarjoillaan lounas aidoissa asiakastilanteissa. Opiskelijoiden kanssa suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia asiakastilaisuuksia koulussa tai asiakkaan tiloissa.
Opintojen aikana hankitaan hygieniaosaaminen, ja on mahdollista suorittaa anniskelupassi. Itsenäinen työ ja oma-aloitteisuus ja toisaalta ryhmässä toimiminen sekä vuorovaikutus ja vastuullisuus korostuvat kokin opinnoissa ja työssä.
Opintojen aikana hankit kieliopintojen, ruokakulttuurien ja -teemojen kautta kansainvälisyysosaamista.
Asiakkaat, työkaverit, ammatissa kehittyminen ja pakkausmerkintöjen tulkinta edellyttävät kielitaitoa sekä kulttuurien ja ruokavaatimusten tuntemusta.
Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon.
Opiskelijat hankkivat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa ja sen rahoitus tulee oppilaitoksen koordinoimista kansainvälisistä hankkeista. Sedusta lähtee vuosittain yli 300 opiskelijaa eripituisille ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde myös sinulle.  
Sinulla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissasi myös kotimaassa. Voit valita opintoja, joilla voit täydentää osaamistasi suunnataksesi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi.  
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Kokin koulutuksen hankittuasi voit jatkaa ammattitutkintoihin, erikoisammattitutkintoihin ja edetä asiantuntijaksi ja/tai omalla aktiivisuudella vähitellen huippuosaajaksi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae yhteishaussa keväällä 2021 (23.2.-23.3.2021).
Haku peruskoulun päättötodistuksella.
Katso tarkat tiedot Opintopolussa:
https://opintopolku.fi/app/#!/tutkinto/1.2.246.562.13.41832844942_1.2.246.562.10.85442777687_2021_Syksy_UUSI

Lisätietoja

Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi