Ravintola- ja catering-alan perustutkinto maahanmuuttajille kokki

Aloituspäivä
01.09.2022
Toimipiste
Seinäjoki
Kokkina voit toimia erilaisilla liikeideoilla toimivissa erikokoisissa ammattikeittiöissä esim. ravintolat, ammattikeittiöt, sairaalat, ravintokeskukset, pikaruokapaikat, liikenneasemat, kahvilat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset.

Ravintola- ja catering-alalla opit toimimaan myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Koulutus on tarkoitettu juuri sinulle, jos olet yli 20-vuotias työtön tai työttömyysuhan alainen TE-toimiston tai työllisuuden kuntakokeilun työnhakija.
• Olet maahanmuuttaja
• Sinulla on suomen kielen taso A2.2 (minimi)
• Haluat kokiksi
• Sinä olet kiinnostunut ravitsemisalasta
• Sinä voit valmistaa ruokaa kaikista käytettävistä raaka-aineista hygienia- ja laatuvaatimusten mukaisesti.
Opiskelet esimerkiksi opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (=OIVA), opiskelutaitojen vahvistamista ja suomen kieltä. Oiva opintojen jälkeen siirryt opiskelemaan ravintola- ja catering-alan perustutkintoa.
Tietoja tutkinnosta: ePerusteet (opintopolku.fi)
Koulutuspaikka Sedu Suupohjantie, Seinäjoki
Kun valmistut, voit toimia kokkina ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Sedussa opiskelu on käytännönläheistä ja opiskelet paljon työelämässä.
Koulutus on päiväkoulutusta ja on opiskelijalle ilmainen. Koulutuksessa on lomia mm. kesä-, syys-, joulu- ja talviloma. Opiskelukieli on suomi.
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Kokin koulutuksen hankittuasi voit jatkaa ammattitutkintoihin, erikoisammattitutkintoihin ja edetä asiantuntijaksi ja/tai omalla aktiivisuudella vähitellen huippuosaajaksi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutuksen infotilaisuus 18.5.2022 klo 12.00 Sedu Rastaantaival 2, auditorio.
Hae koulutukseen 14.8.2022 mennessä. Täytä hakulomake www.te-palvelut.fi – sivustolla. Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti. Saat kutsun kielikokeeseen ja haastatteluun tekstiviestillä.
Haastattelut ja kielikoe 22.8.2022.
Koulutus alkaa torstaina 1.9.2022.

Lisätietoja

Lisätietoja rahasta, jota voit saada koulutuksen aikana: Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe 9-16.15 tai koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
Vastuuohjaaja Elina Järvistö p. 040 868 0729, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi