Ravintola- ja cateringalalla opit toimimaan myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Perustutkinnossa voit erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin. Hyvä ruoka ja ystävällinen asiakaspalvelu rakentavat ravintolan mainetta.
Asiakaspalvelun osaamisala
Ks. tutkinnon osat:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4221360 Alalla edellytetään, että olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta ja asiakaspalvelusta. Tulet toimeen ja pystyt työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa. Olet ripeä, järjestelmällinen, joustava, luova ja taloudellinen ja osaat soveltaa yrittäjyyttä omaan toimintaasi.
Opintojen aikana hankit hygieniaosaamisen ja opiskelet anniskeluvastaavaksi, mikä vaikuttaa palkkaan ja uralla etenemiseen merkittävästi.
Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen, asiakaspalveluun ja tarjoiluun erilaisille asiakasryhmille.
Tapahtumia on myös iltaisin ja viikonloppuisin, mikä on ammattialalle tyypillistä.