Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoilija

Ammattinimike
Tarjoilija
Aloituspäivä
02.08.2022
Toimipiste
Seinäjoki
Voit toimia asiakaspalvelijan tehtävissä ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa. Tarjoilijana kunnostat asiakastiloja, laitat esille myytäviä tuotteita, esittelet, myyt ja tarjoilet ruokia ja juomia.
Yhteishaku: Perustutkinto on tarjolla kevään 2022 yhteishaussa.
Ravintola- ja cateringalalla opit toimimaan myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Perustutkinnossa voit erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin. Hyvä ruoka ja ystävällinen asiakaspalvelu rakentavat ravintolan mainetta.
Asiakaspalvelun osaamisala
Ks. tutkinnon osat: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4221360
Alalla edellytetään, että olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta ja asiakaspalvelusta. Tulet toimeen ja pystyt työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa. Olet ripeä, järjestelmällinen, joustava, luova ja taloudellinen ja osaat soveltaa yrittäjyyttä omaan toimintaasi.
Opintojen aikana hankit hygieniaosaamisen ja opiskelet anniskeluvastaavaksi, mikä vaikuttaa palkkaan ja uralla etenemiseen merkittävästi.
Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen, asiakaspalveluun ja tarjoiluun erilaisille asiakasryhmille.
Tapahtumia on myös iltaisin ja viikonloppuisin, mikä on ammattialalle tyypillistä.
Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Sinulla on mahdollisuus opiskella myös SeAMK:ssa ammattikorkeakouluopintoja ammatillisten opintojen yhteydessä ns. väyläopintoina. Voit valita väyläopinnoiksi sen alan opintoja, joita opiskelet Sedussa.
Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Sedussa sinulla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Tähän perustutkintoon voi hakea kevään 2022 yhteishaussa.

Lisätietoja

Sedu Seinäjoki Törnäväntie opinto-ohjaaja Timo Järvinen, puh. 040 868 0746
Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi