Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on työkokemusta ravitsemisalalta tai sinulla on alan kesken jääneet opinnot. Myös yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jäänyt voi hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Alan vaihtajana sinulla on työkokemusta toiselta alalta tai jokin muu tutkinto.
Jos työskentelet ilman tutkintoa esim. ravitsemistyöntekijänä, ravintolatyöntekijänä, kokkina tai tarjoilijana, hakeudu suorittamaan tutkinto näytöillä.
Sisältö
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Lähiopetusta on 2-3pv/vko, etä- ja verkko-opiskelua 1-2pv/ vko. Lisäksi suunnitellaan yksilöllisesti työpaikalla tapahtuvaa oppimista (koulutussopimus, oppisopimus tai oma työpaikka). Koulutuksessa on kesätauko. Koulutuksen kesto on yksilöllinen, enimmillään noin 2 vuotta. Koulutuksessa on mahdollisuus hakeutua ulkomaan jaksoihin.
Mitä saat?
Tutkinnon suorittanut kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä. Kokki osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot sekä laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.
Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa. Tarjoilija kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita, esittelee, myy ja tarjoilee ruokia ja juomia.
Mitä on hyvä tietää?
Koulutus on päätoimista opiskelua, johon voi hakea esim. KELA:n opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla tulee olla yksi tai useampi soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Sedu työelämäpalvelut, p. 020 124 4706.
Tutkinto antaa kelpoisuuden hakea jatko-opintoihin.
Koulutuksessa on kesätauko 21.6. - 4.8.2019
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat kutsutaan haastatteluun ja opinnot aloitetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan alkavien tai jatkavien ryhmien mukana. Valintapäätöksistä ilmoitetaan henkilökohtaisesti kirjeellä.
Infotilaisuudessa saat lisää tietoa opiskelusta, tutkinnosta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, aikaisemman työkokemuksen ja opintojen huomioimisesta sekä Ravintola-ja cateringalan terveydellisistä ja toimintakykyvaatimuksista.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksuton. Päätoimisille opiskelijoille myös ruokailu on ilmainen. Pitkänmatkalaiset voivat hakea koulumatkatukea. Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400€. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus
Lisätietoja
Susanna Rinta-Keturi, p.040 830 4123
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi