Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ammattiala
Ruoka ja matkailu
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Opiskelutapa
Päiväopiskelu
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp

Kenelle?

Haluatko vaihtaa alaa? Kiinnostaako ravitsemisala? Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on työkokemusta ravitsemisalalta tai sinulla on alan kesken jääneet opinnot. Alan vaihtajana sinulla on työkokemusta toiselta alalta tai jokin muu tutkinto.
Jos työskentelet ilman tutkintoa esim. ravitsemistyöntekijänä, ravintolatyöntekijänä tai kokkina, hakeudu suorittamaan tutkinto näytöillä.

Mitä saat?

Tutkinnon suorittanut kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä. Kokki osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot sekä laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.
Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja se sisältää lähiopetusta ja työelämässä oppimista (koulutussopimus, oppisopimus). Koulutuksessa on kesätauko. Koulutuksessa on mahdollisuus hakeutua ulkomaan jaksoihin.
Seuraava aloituspäivä on 2.9.2019.
Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena.
Koulutus on päätoimista opiskelua, johon voi hakea esim. KELA:n opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus.
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on ravitsemisalan työapaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.tyollisyysrahasto.fi
Koulutus on maksuton. Päätoimisille opiskelijoille myös ruokailu on ilmainen. Kuluja tulee opiskelumateriaalien, työvaatteiden ja -jalkineiden hankkimisesta. Pitkänmatkalaiset voivat hakea koulumatkatukea. Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400€. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakijat kutsutaan haastatteluun ja opinnot aloitetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan alkavien tai jatkavien ryhmien mukana. Valintapäätöksistä ilmoitetaan henkilökohtaisesti kirjeellä.
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

Susanna Rinta-Keturi, p.040 830 4123
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi