Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Robotiikkakoulutus (682841)

Aloituspäivä
Alkaa 28.01.2019
Koulutuspaikka
Lapua
Kenelle?
Tule vahvistamaan ammattitaitoasi teollisuusrobotiikan pariin!
Robottikoulutuksen suorittaneille henkilöille tarjoutuu lähestulkoon kaikki teollisuuden alat, autotehtaasta metalliin sekä puuverstaasta elintarviketeollisuuteen. Kouluksessa tulet saamaan laajan kattauksen robotiikasta, sekä ymmärtämään teollisuusrobotin ohjelmointia, käyttöä ja hyödyntämismahdollisuuksia.
Koulutus soveltuu hakijoille, joilla on teollisuuden alan koulutusta, työkokemusta tai kiinnostusta työllistyä teollisuuteen. Koulutus soveltuu erinomaisesti myös teknikoille ja insinööreille.
Koulutuksessa sinulla on mahdollisuus keskittyä käytännön harjoituksiin sekä tulevaisuuden virtuaalistudiolla tekemiseen eli ns. Offline-ohjelmointiin. Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada ymmärrystä myös muihin tämän päivän tekniikkaan kuten konenäköön ja sen sovelluksiin.
Sisältö
Koulutuksen aikana tutustutaan myös robotiikkaan liittyvään koneistukseen, levyntyöstöön ja hitsaukseen käytännön tasolla.
Sisältö:
* Koulutuksen alussa on orientaatiojakso (10 pv), jonka aikana suunnittelet yhdessä kouluttajan kanssa koulutuksen sisällön ja toteutuksen. Orientaatiojakson jälkeen opiskelija voi palata ilman seuraamuksia työnhakijaksi te-toimistoon, mikäli koulutusvalinta osoittautuu virheelliseksi.
* Yleiset aineet
- Robotiikka yleisesti, robottityypit
- Robotiikan tulevaisuus
- Turvallisuus ja käyttöönotto/kalibrointi
- Robotti solun osana
- Työkalut robottisoluissa
- Työkaludatan luonti ja määrittely
- Käyttäjäkoordinaatiston luonti ja määri
- Tiedostonhallinta / varmuuskopioin
- Ohjelmoinnin perusteet
- Työkierto
* Kappaleen käsittely
- Signaalidata
- Numeeriset rekisterit
- Palletointi / lavaus
- Ohjelmoinnin lisäosat
- Ohjelmarakenne
- Moniajo (Multitasking)
- Konenäön perusteet
- Virheenkorjaus (Error handler)
Hitsausrobotti
- Hitsausprosessi robotilla (käskyt ja arvot)
- Railonhaut
- Railonseuranta
- Puhdistusasema ja sen ohjelmointi
- Ulkoiset akselit
- Virtalähteet & hitsausarvotaulukot
- Fronuis TPS 4000 / RCU 5000i
* Koulutuksen kesto on yksilöllinen, muodostuen opiskelijan aikaisemmasta työkokemuksesta ja/tai koulutuksesta. Koulutuksen kestoon ja laajuuteen voit itse vaikuttaa koulutuksen alusta alkaen.
Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa alalla tarvittavat korttikoulutukset: tulityö- ja työturvallisuus- ja sähköturvallisuuskortti sekä ensiapu 1.
Mitä saat?
Koulutuksen tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen osaat ohjelmoida monen eri teollisuuden alaan liittyviä robottisovelluksia ja omaksut ohjelmoimaan kolme suurinta Suomessa käytettävää robottimerkkiä. Opetuskäytössä on kaikkiaan 9 robottia: - 5 kpl ABB (IRC 5 robotware 6)
- 2 kpl Fanuc (RJ2 / R-30iA Mate) - 2 kpl Motoman - (MRC sekä DX100). Robottien lisäksi käytössä on ABB robotstudio Offline - ohjelmointiin / simulointiin.
Koulutuksen kesto on yksilöllinen, muodostuen opiskelijan aikaisemmasta työkokemuksesta ja/tai koulutuksesta. Koulutuksen kestoon ja laajuuteen voit itse vaikuttaa koulutuksen alusta alkaen.
Mitä on hyvä tietää?
Huom. Lapuan kaupungilla on monipuolinen tarjonta vuokra-asunnoista, löytyy esim. edullisia kalustettuja opiskelija-asuntoja aivan oppilaitoksen läheisyydestä. Lisätietoja asunnoista saat www.kotiasunnot.fi tai gsm 044 4384 088.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hakeminen: jätä hakemus TE-palveluiden sivuston kautta https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/682841
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella valitaan osa hakijoista haastatteluun.
Seuraa valintatietojasi www.te-palvelut.fi -> Asioi verkossa -> Henkilöasiakkaalle -> Oma asiointi-palvelussa.
Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:
Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, korotettua etuuden osaa ja kulukorvausta. Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 tai
koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta
Lisätietoja
Kiinnostuitko? Lisätietoja koulutuksesta saat Sedun kouluttajilta Juha Lahnalakso, juha.lahnalakso(at)sedu.fi, puh. 040 868 0678 tai Petri Kolehmainen, petri.kolehmainen(at)sedu.fi, puh. 040 680 7041.