Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto sähkö- tai automaatioasentaja

Aloituspäivä
31.08.2020
Toimipiste
Seinäjoki
Viekö tekniikka mennessään? Oletko tarkan työn tekijä? Jos vielä ajattelet loogisesti, sähkö- ja automaatioala antaisi sinulle mahdollisuuden kehittyä todelliseksi tekijäksi esim. teollisuuden automaatioon liittyvissä asennus-, käyttöönotto- ja kunnossapitotehtävissä.

Opit käyttämään teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksissa ohjelmoitavaa logiikkaa (PLC) ja asentamaan taajuusmuuttajia ja sähkömoottoreita. Työssäsi hyödynnät automaatiotekniikkaa, sähkötekniikkaa, elektroniikkaa ja tietotekniikkaa.
Koulutus on tarkoitettu sähköalan työtehtäviin tähtääville aikuisille.
Perustutkintokoulutus ei edellytä aiempaa koulutusta tai työkokemusta sähköalalta, joten se sopii hyvin esim. alanvaihtajalle.
Opinnot koostuvat yhteisistä ja ammatillisista tutkinnon osista sekä oppimisesta työpaikalla.
Koulutus alkaa 31.8.2020, ja kesto on noin 2-3 vuotta riippuen mm. aikaisemmista opinnoistasi ja työkokemuksestasi. Opiskelu on päätoimista päiväkoulutusta.
Koulutuksessa saat sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin tarvittavan osaamisen. Sähköasentaja tekee talotekniikan sähkö- ja kiinteistöautomaatioasennuksia tai sähköverkoston asennukseen, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä. Automaatioasentaja taas työskentelee prosessi- tai kappaletavara-automaatioon liittyvissä asennus- ja kunnossapitotöissä.
Perehdyt opinnoissasi työ- ja sähkötyöturvallisuuteen ja teoreettiseen sähkötekniikkaan. Opit kiinteistöjen ja teollisuuden sähkö- ja automaatioasennukset. Koulutuksesta valmistut sähkö- ja/tai automaatioasentajaksi.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan mm. aikaisempi työkokemus ja koulutus sekä valitaan suoritettavat tutkinnon osat.
Ammatilliset tutkinnon osat: 145 osp
Yhteiset tutkinnon osat: 35 osp
Ks. Tutkinnon osat ja tutkinnon muodostuminen https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6810751/reformi/tiedot
Värinäkökyvyn puute voi haitata tehtäväkohtaisesti.
Koulutuksessa saat sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin tarvittavan osaamisen. Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto tarjoaa myös hyvän valmiuden toimia itsenäisenä yrittäjänä ja teknisen alan myyntitehtävissä.
Sähkö-ja automaatioalan kouluttajamme ovat mukana kehittämässä alan yritysten automaatiojärjestelmiä ja he ovat huippuosaajia, joilla osalla on yrityskontaktien lisäksi yrittäjätaustaa ja työelämänkontakteja. Seinäjoella sijaitsee uusittu turvajärjestelmien oppimisympäristö, jossa on hälytys- ja murtohälytysjärjestelmiä opetuskäyttöön.
Oma taloudellinen toimeentulo opintojen aikana kannattaa miettiä ennen koulutukseen hakeutumista.
Koulutukseen voi hakea Kelan opintotukea, Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea tai koulutuksen ajaksi voi hakea työhallinnon omaehtoisen kouluttautumisen tukea. (TE-toimisto arvioi yksilöllisesti, voidaanko opiskelu katsoa työnhakijan tilannetta edistäväksi)
Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen 9.8.2020 mennessä.
Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.
Koulutus toteutetaan pääosin lähiopetuksena Sedu Törnäväntien toimipisteessä. Koulutus on työelämälähtöistä ja osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä koulutussopimuksella. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.

Lisätietoja

opettaja Jussi Kortesmaa
p. 040 830 3980
jussi.kortesmaa(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi