Sian leikkuukurssi

Ammattiala
Elintarvikeala
Aloituspäivä
28.10.2022
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Hinta
150 €

Kenelle? / Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu lihanleikkuusta kiinnostuneille tai harrastelijoille. Aikaisempaa kokemusta lihanleikkuusta ei tarvita, mutta ei siitä haittaakaan ole. Koulutuksessa tutustutaan lihanleikkuun anatomiaan, erilaisiin palalihoihin ja työvälineiden käyttöön sekä huoltoon.

Mitä saat?

Koulutuksen aikana opit sian karkeapaloittelun ja erilaisten leikkaamisessa syntyvien lajitelmien määritelmät sekä palalihojen ja lajitelmien käyttötarkoituksia. Opit myös ruhon anatomiaa ja leikkuuveitsen käyttöä. Leikkaamotyöskentelyssä opetellaan käytännön työtä sen eri työvaiheissa sekä tarvittavien koneiden ja laitteiden sekä välineiden työturvallista käyttöä. Koulutuksessa perehdytään myös hyvään tuotantohygieniaan sekä pakkaamiseen käytännössä. Koulutuksessa hyödynnetään tietotekniikkaa ja etäyhteyksiä tarvittaessa sekä käytetään sähköistä koulutusmateriaalia.
Koulutus sisältää 2 koulutuspäivää. Teoriaa käydään sekä alussa, että käytännön päivien aikana työskentelyn yhteydessä.
Pe 28.10.2022, klo 9–17 Aloitus, omavalvonta
Vastuukouluttaja Ilkka Pellinen, luokka ja työsali, teoria + käytäntö
1.Lähipäivä
• Koulutuksen yleiset asiat
• Liha-alan tuntemus, lyhyesti
• Omavalvonta ja hygienia
• Työturvallisuus
• Karkeapaloittelu ja keskiosan leikkuu
La 29.10.2022, klo 8-16, lihan leikkuu
vastuuohjaaja Ilkka Pellinen, työsali, käytäntö
2. lähipäivä
• Etu ¼ ja kinkun leikkuu
• Pakkaus

Lisätietoja

Ilkka Pellinen puh. 040 680 7210
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)sedu.fi