Taideteollisuusalan perustutkinto artesaani (sisustusala, restaurointiala)

Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Sisältö
Kun valitset restaurointialan osaamisalan, pääset perehtymään restaurointialan materiaaleihin, perus- ja erikoistyötekniikoihin. Saat tehdä aitoja asiakastöitä todellisissa työelämän kohteissa. Alussa selvitetään aina työkohteen, kuten talon, oven, ikkunan tai huonekalun kunto, ja määritellään korjaustoimenpiteet. Tämän jälkeen kohde restauroidaan tehdyn suunnitelman mukaisesti. Työtapoja ovat esimerkiksi mukailumaalaustekniikat, ornamenttimaalaukset, illuusiomaalaukset ja lavastemaalaukset. Tutustut myös muun muassa tapetointiin ja perinteisten maalien valmistukseen.
Sisustuksen osaamisalan suorittanut sisustaja toimii usein yhteistyössä sisustusarkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa. Opit tekemään työsuunnitelmia ja toteuttamaan niiden mukaisia sisustuksia. Oppiminen tapahtuu oppilaitoksessa käytännön harjoitusten ja teorian sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisen kautta.
Voit opiskella restaurointi- ja sisustusalaa myös yrittäjämäisesti esimerkiksi NY-yrittäjänä, osuuskunnassa tai omassa yrityksessä.
Miksi Sedu?
Kurikan uusi kampus kokoaa sedulaiset ja lukiolaiset uusiin muunneltaviin tiloihin tammikuussa 2019.
Sinulla on mahdollisuus opiskella osa opinnoistasi ulkomailla. Teemme yhteistyötä alueen restaurointi- ja sisustusalan toimijoiden, esimerkiksi sisustusalan erikoisliikkeiden ja teattereiden lavastamoiden kanssa.
Mitä saat?
Valmistut artesaaniksi ja pääset tekemään mahtavia ja monipuolisia visuaalisen alan töitä. Opit kädentaidot, joista on sinulle varmasti iloa ja apua elämässä - kehityt tekemisen kautta sisustus- tai restaurointialan ammattilaiseksi!
Taideteollisuusalan perustutkinnossa voit valita joko restaurointialan osaamisalan tai sisustusalan osaamisalan.
Restaurointiala on pullollaan monipuolisia työtehtäviä. Valmistuttuasi voit työllistyä perinteisiin restaurointitehtäviin tai neuvonnan ja asiakaspalvelun pariin, suunnitteluun tai myyntityötehtäviin. Opiskellessasi meillä pääset verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä eri toimijoiden kesken, mikä on olennainen osa restaurointialaa.
Sisustajan koulutus takaa sinulle mielenkiintoisia ja vaihtelevia työtehtäviä. Sisustaja tekee töitä esimerkiksi sisustus- ja rakennusliikkeissä sisustus- ja korjaustehtävissä, yrittäjänä tai erilaisissa myynti- ja neuvontatehtävissä. Sisustajia työskentelee myös erilaisissa puualan työtehtävissä ja keittiökalusteliikkeissä.
Mitä on hyvä tietää?
Olet oikeutettu koulupäivinä maksuttomaan lounaaseen omassa toimipisteessäsi. Sinulla on myös mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.tyollisyysrahasto.fi
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa, koulutus alkaa elokuussa 2019 päiväkoulutuksena.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Opiskelijavalinta tehdään viimeistään kesäkuussa.
Lisätietoja
Sedu Hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi