Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Myös yrittäjyyttä suunnitteleville. Opiskelet päiväopintoina.
Sisältö
Kun valitset restaurointialan osaamisalan, pääset perehtymään restaurointialan materiaaleihin, perus- ja erikoistyötekniikoihin.
Saat tehdä aitoja asiakastöitä todellisissa työelämän kohteissa. Alussa selvitetään aina työkohteen, kuten talon, oven, ikkunan tai huonekalun kunto, ja määritellään korjaustoimenpiteet.
Tämän jälkeen kohde restauroidaan tehdyn suunnitelman mukaisesti. Työtapoja ovat esimerkiksi mukailumaalaustekniikat, ornamenttimaalaukset, illuusiomaalaukset ja lavastemaalaukset.
Tutustut myös muun muassa tapetointiin ja perinteisten maalien valmistukseen.
Sisustuksen osaamisalan suorittanut sisustaja toimii usein yhteistyössä sisustusarkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa.
Opit tekemään työsuunnitelmia ja toteuttamaan niiden mukaisia sisustuksia. Oppiminen tapahtuu oppilaitoksessa käytännön harjoitusten ja teorian
sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisen kautta.
Voit opiskella restaurointi- ja sisustusalaa myös yrittäjämäisesti esimerkiksi NY-yrittäjänä, osuuskunnassa tai omassa yrityksessä.
Miksi Sedu?
Kurikan kampus valmistuu syksyllä 2018. Uusi kampus kokoaa sedulaiset ja lukiolaiset uusiin muunneltaviin tiloihin tammikuussa 2019.
Sinulla on mahdollisuus opiskella osa opinnoistasi ulkomailla. Teemme yhteistyötä alueen restaurointi- ja sisustusalan toimijoiden, esimerkiksi sisustusalan erikoisliikkeiden ja teattereiden lavastamoiden kanssa.
Mitä saat?
Valmistut artesaaniksi ja saat monipuoliset valmiudet tehdä töitä sisustusalalla tai restaurointialalla. Meillä opit tekemisen kautta.
Restaurointiala tarjoaa sinulle monipuolisia työtehtäviä. Valmistuttuasi voit työllistyä perinteisiin restaurointitehtäviin tai neuvonnan ja asiakaspalvelun pariin,
suunnitteluun tai myyntityötehtäviin. Pääset verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä eri toimijoiden kesken, mikä on olennainen osa restaurointialaa.
Sisustajan koulutus takaa mielenkiintoisia ja vaihtelevia työtehtäviä. Sisustaja tekee töitä esimerkiksi sisustus- ja rakennusliikkeissä sisustus- ja korjaustehtävissä
tai erilaisissa myynti- ja neuvontatehtävissä.
Sisustaja työskentelee myös erilaisissa puualan työtehtävissä ja keittiökalusteliikkeissä.
Mitä on hyvä tietää?
1.8.2018 voimaan astuvan Taideteollisuusalan perustutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4038058
Olet oikeutettu koulupäivinä maksuttomaan lounaaseen omassa toimipisteessäsi. Sinulla on myös mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa ja pääset aloittamaan koulutuksen joustavasti, kuitenkin aikaisintaan 13.8.2018.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi