Talonrakennusalan ammattitutkinto

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
150 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Tutkinnon suorittaminen tutkintosuorituksina on tarkoitettu jo ammatillinen tutkinto ja työssä oleville tai työttömille henkilöille, joilla on rakennusalan ammattitöistä vähintään kolmen vuoden työkokemus.
Tutkinnon suorittajalla tulee olla: riittävät opiskeluvalmiudet, alaan soveltuva terveydentila ja kiinnostus kehittää omaa osaamistaan rakennusalalla tai halua suorittaa talonrakennusalan tutkinto.
Sisältö
Talonrakennusalan ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta osasta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
PAKOLLINEN TUTKINNON OSA:
Talouden, työn ja työympäristön hallinta 30 osp
VALINNAISET TUTKINNON OSAT 120 osp (valittava kolme osaa)
Muottityöt kappaletavarasta, 40 osp
Puurunkotyöt, 40 osp
Väliseinätyöt, 40 osp
Sisäpuutyöt, 40 osp
Vesikattotyöt, 40 osp
Puhdasmuuraus, 40 osp
Tulisijamuuraus, 40 osp
Laatoitus, 40 osp
Märkätilojen vedeneristykset, 40 osp
Korjausrakentaminen, 40 osp
Asbestityöt, 40 sop
Tutkinnon osa perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 40 osp
Mitä saat?
Talonrakennusalan ammattitutkinto 150 osp,
22.9.2018 – 1-2 vuotta
Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittaneella on talonrakennusalan ammattitytöntekijältä edellytettävä ammattitaito. Hän osaa toimia rakennustyömaalla laadukkaasti huomioiden asiakkaiden vaatimukset ja työmarkkinoiden pelisäännöt.
Tutkinnon suorittanut voi toimia ammattityöntekijänä (kirvesmies, muurari, raudoittaja) valitsemiensa tutkinnon osien mukaisissa työtehtävissä esimerkiksi betoni-, puu-, metalli- tai muurattujen rakenteiden asennus- ja korjausrakennustöissä. Tutkinnon suorittaja voi myös erikoistua mm. teline- tai asbestitöihin.
Voit rakentaa tutkinnosta sinulle ja työhösi sopivan kokonaisuuden ja perehtyä niihin osa-alueisiin, jotka palvelevat ammatillista kehittymistäsi
Mitä on hyvä tietää?
Lähipäiviä on n. 2 x kk, klo 8.00-15.30
Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Lisätietoja tutkinnon suorittamisesta saat kouluttajilta.
Jos olet työtön työnhakija, kysy mahdollisuudesta osallistua koulutukseen TE-toimistostasi. Lue lisää täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/index.html
Mikäli aiot opiskella työttömyysetuudella, oikeus etuuteen on selvitettävä ennen koulutuksen alkua TE-toimiston kanssa.
Koulutukseen voi hakea myös Kelan opintotukea (mikäli opiskelu katsotaan päätoimiseksi).
Kysy mahdollisuudesta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Tällöin sinulla on oltava soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa oppisopimus voidaan solmia.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu oppisopimuspalvelut, p. 040 868 0627 tai
s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Koulutukseen on jatkuva haku. Seuraava aloituspäivä on 25.9.2018. Täytä hakulomake huolellisesti. Kun saamme hakemuksesi, lähdemme heti suunnittelemaan kanssasi sinulle soveltuvinta oppimispolkua.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Tutkintosuoritukset suoritetaan henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti todellisissa rakennuskohteissa tutkinnon osittain. Tutkintosuorituksiin sisältyy työnäyttöjen lisäksi teoriakoe sekä kirjalliset työsuunnitelmat jokaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnon suorittaja voi antaa tutkinnon suorituksen itselleen työmaalla olevien tehtävien mukaan parhaiten sopivana ajankohtana myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli osaaminen tutkinnon perusteissa vaadittavalla tasolla.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Osallistumismaksu 350 €, hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Kysy osamaksumahdollisuutta.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: https://www.koulutusrahasto.fi/fi/etusivu/
Lisätietoja
kouluttaja Jorma Mänty, puh. 040 868 0825
s-posti etunimi.sukunimi(at)sedu.fi