Talonrakennusalan ammattitutkinto

Ammattiala
Puu ja rakentaminen
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
150 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on rakennusalan perustutkinto tai joka olet toiminut useita vuosia rakennusalalla, mutta sinulta puuttuu talonrakennusalan ammattitutkinto. Alan työnantajat arvostavat tutkinnon suorittamista ja sen tuomaa osaamista. Tutkinnon suorittaneena vahvistat ja päivität tietojasi ja taitojasi sekä saat uusia näkökulmia työelämän vaatimuksiin

Mitä saat?

Talonrakennus on jatkuvasti kehittyvä tuotannonala, jossa tarvitaan ammattitaitoisia ja koulutettuja osaajia. Talonrakentaja voi erikoistua kirvesmiestöihin, muuraukseen, betonointiin, teräsrakentamiseen, korjausrakentamiseen, kivirakentamiseen, hirsirakentamiseen, mittaustöihin tai rakennusalan moniosaajaksi.
Talonrakennusalan ammattitutkinto laajuus on 150 osaamispistettä. Laajuuden määrittää opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (30 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (120 osaamispistettä).
Talonrakennuksen osaamisalassa pakolliset tutkinnon osat ovat:
Talouden, työn ja työympäristön hallinta, 30 osp
Valinnaisiksi valitaan vähintään kolme tutkinnon osaa, yhteensä 120 osp seuraavien suuntautumisen osa-alueilta:
- Betonirakenteet, 0-120 osp
- Puurakenteet, 0-120 osp
- Muuratut rakenteet, 0-120 osp
- Metallirakenteet, 0-120 osp
- Korjausrakentaminen ja eristykset, 0-120 osp
- Tekniset työt, 0-120 osp
- Muut osat, 0-120 osp
- Tutkinnon osa toisesta ammattitutkinnosta | 40 osp
Tutkinnon sisällöt tarkemmin eperusteista.
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) opiskelijan osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen. HOKS:sta riippuen opintojen pituus on 1,5v- 3v.
Koulutus on työelämälähtöistä ja siitä syystä suuri osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.
Oma taloudellinen toimeentulo opintojen aikana kannattaa miettiä ennen koulutukseen hakeutumista. Koulutukseen voi hakea Kelan opintotukea, mikäli opinnot ovat päätoimisia. Katso myös: www.tyollisyysrahasto.fi.
Jos olet yli 25 vuotias työtön työnhakija, selvitä ennen koulutuksen alkua TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. Voit silloin hakea työhallinnon omaehtoisen kouluttautumisen tukea. (TE-toimisto arvioi sitten yksilöllisesti, voidaanko opiskelu katsoa työnhakijan tilannetta edistäväksi. Lue lisää täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/index.html.
Sedun opiskelijana on monipuolinen mahdollisuus kansainvälistymiseen. Voit esim. tehdä osan työssäoppimisjaksoistasi ulkomailla. Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu, oppisopimuspalvelut, p. 020 124 4706 tai oman alueesi oppisopimusviranomaiseen.
Mikäli osallistut koulutukseen oppisopimuksella, muista kertoa hakemuksessa minkä oppisopimustoimiston kanssa sopimuksesi on tehty.
Voit hakea koulutukseen hakulomakkeen kautta (jatkuva haku). Koulutukset alkavat seuraavasti:
Syksyllä 2019:
1. Koulutus alkaa: 26.8. Haku päättyy: 11.8.2019
2. Koulutus alkaa: 21.10. Haku päättyy: 29.9.2019
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122, hakijapalvelut(at)sedu.fi
opettajat Janne Mäkelä, puh. 040 680 7599
tai Jorma Mänty, puh. 040 868 0825
s-posti etunimi.sukunimi(at)sedu.fi