Talotekniikan ammattitutkinto Ilmanvaihtoasentaja (AT)

Ammattiala
Puu ja rakentaminen
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen laajuus max
150 osp

Kenelle?

Sinulle, jolla on talotekniikan perustutkinto tai riittävä työkokemus alalta mutta sinulta puuttuu talotekniikan ammattitutkinto. Alan työnantajat arvostavat tutkinnon suorittamista ja sen tuomaa osaamista. Tutkinnon suorittaneena vahvistat, päivität tietojasi ja taitojasi sekä saat uusia näkökulmia työelämän vaatimuksiin.

Mitä saat?

Talotekniikka-ala on jatkuvasti kehittyvä tuotannonala, jossa tarvitaan ammattitaitoisia ja koulutettuja osaajia. Talotekniikka-alalla voit erikoistua ilmastointi-, putki-, ja tekniseen eristykseen sekä rakennuspeltisepän moniosaajaksi.
Talotekniikan ammattitutkinnon suorittaneena ilmanvaihtoasentajana (AT) ja ilmanvaihtopeltiseppänä (AT) pystyt hoitamaan rakennusten ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät kanavisto- ja laiteasennukset sekä kykenet hoitamaan ilmanvaihtojärjestelmien toimintaan liittyvät korjaustoimenpiteet. Pystyt itsenäisesti toteuttamaan asennustyöt niihin liittyvien aikataulu- ja laatuvaatimusten mukaisesti.
Talotekniikan ammattitutkinnon ilmanvaihtoasennuksen osaamisalalla toimit rakennustyömaalla ilmanvaihtojärjestelmien asennustyöhön liittyvissä tehtävissä ja vastaat itsenäisesti asennustyön toteuttamisesta.
Talotekniikan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Laajuuden määrittää opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (50-100 osaamispistettä).
Ilmanvaihtoasennuksen osaamisala, 150 osp suoritetaan seuraavat tutkinnon osat:
Pakolliset tutkinnon osat: 50 osp
- Kanava- ja laiteasentaminen, 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 1: 50-100 osp
- Kanavaosien valmistaminen, 50 osp
- IV-konehuoneasentaminen, 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 2: 0-50 osp
- Ilmanvaihtojärjestelmien korjaaminen ja huoltaminen, 25 osp
- Ilmanvaihtojärjestelmien tasapainotus, 25 osp
- Huoltopalveluiden tuottaminen ja palvelutilanteen hallinta, 25 osp
Tutkinnon osa tai osia talotekniikan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta, 25-50 osp
Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 25 osp
Tutkinnon sisällöt tarkemmin eperusteista.
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aikaisempi osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen. HOKS:sta riippuen opintojen pituus on 1,5v- 3v.
Koulutus on työelämälähtöistä ja siitä syystä suuri osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.
Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu, oppisopimuspalvelut, p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi.
Mikäli osallistut koulutukseen oppisopimuksella, muista kertoa hakemuksessa minkä oppisopimustoimiston kanssa sopimuksesi on tehty.
Oma taloudellinen toimeentulo opintojen aikana kannattaa miettiä ennen koulutukseen hakeutumista. Koulutukseen voi hakea Kelan opintotukea, mikäli opinnot ovat päätoimisia. Katso myös: www.tyollisyysrahasto.fi.
Jos olet yli 25 vuotias työtön työnhakija, selvitä ennen koulutuksen alkua TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. Voit silloin hakea työhallinnon omaehtoisen kouluttautumisen tukea. (TE-toimisto arvioi sitten yksilöllisesti, voidaanko opiskelu katsoa työnhakijan tilannetta edistäväksi. Lue lisää täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/index.html.
Sedun opiskelijana on monipuolinen mahdollisuus kansainvälistymiseen. Voit esim. tehdä osan työssäoppimisjaksoistasi ulkomailla. Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Koulutuksen kesto ja kustannukset määräytyvät henkilökohtaistamisesi yhteydessä. Suoraan näytöillä se on maksuton. Mikäli tarvitset lisäohjausta, valmistavan koulutuksen hinta on 300 €. Hinta sisältää opetuksen ja materiaalin.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: www.tyollisyysrahasto.fi

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakea koulutukseen hakulomakkeen kautta (jatkuva haku).
Talotekniikan ammattitutkinto:
Koulutus alkaa: 7.9.2020
Haku päättyy: 16.8.2020

Lisätietoja

opettaja Milla Peltola, puh. 040 868 0129
s-posti etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122, hakijapalvelut(at)sedu.fi
Haku: 20Y2TateAIlma01