Talotekniikan erikoisammattitutkinto näytöillä Rakennuspeltiseppämestari (EAT)

Ammattiala
Puu ja rakentaminen
Koulutustyyppi
Erikoisammattitutkinto
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu työssäkäyville henkilölle, jolla on LVI-alan koulutus ja sekä riittävä alan työkokemus. Työtehtävien tulee sisältää esimies-/työnjohtotehtäviä sekä toimimista rakennustyömaalla rakennuspeltiasennusurakan käytännön järjestämiseen liittyvissä, vastuullisissa tehtävissä. Henkilökohtaistamisen yhteydessä varmistetaan valmiudet suoraan näytöillä suoritettavaksi. Mikäli valmiudet ovat vajaat kartoitetaan valmistavan koulutuksen tai työtehtävien laajentamisen tarve.

Mitä saat?

Tavoitteena on osoittaa ammattitaito näytöillä työtehtävissään. Talotekniikan erikoisammattitutkinnon suorittanut rakennuspeltiseppämestari (EAT) kykenee vastaamaan rakennuspeltiasennusurakan tai teknisten eristysten käytännön järjestämisestä ja asennustyön laadunhallintaan liittyvistä tehtävistä talonrakennus- tai korjausrakennustyömaalla. Hän osaa myös huolehtia viranomaisyhteyksistä ja yhteistoiminnasta muiden sidosryhmien kanssa.
Rakennuspeltiseppämestari (EAT) toimii rakennustyömaalla rakennuspeltiasennusurakan tai teknisten eristeiden asennusurakan käytännön järjestämiseen liittyvissä, vastuullisissa tehtävissä.
Hän vastaa töiden toteutuksesta ja työryhmän jäsenten ohjaamisesta asetettujen aikataulu- ja kustannustavoitteiden, sekä työtä koskevien säännösten ja laatuvaatimusten mukaisesti. Lisäksi hän luo edellytykset asennusten turvalliselle toteutukselle, huolehtii työympäristöön liittyvistä järjestelyistä ja työn kannalta tarpeellisten materiaalivirtojen ohjaamisesta.
Talotekniikan erikoisammattitutkinto, Talotekniikkaurakoinnin osaamisala, 180 ops Rakennuspeltiseppämestarin EAT näytössä suoritetaan seuraavat tutkinnon osat:
Pakolliset tutkinnon osat:
Taloteknisen asennustyön laadun varmistaminen ja työryhmän ohjaaminen, 60 osp
Taloteknisen asennustyön talouden hallinta, 60 osp
Valinnainen tutkinnonosa (yksi):
Rakennuspeltiurakan käytännön järjestäminen, 60 osp
Teknisen eristysurakan käytännön järjestäminen, 60 osp
Sinulla on mahdollisuus hakea Työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä, kun olet suorittanut ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (531/2017) mukaisen erikoisammattitutkinnon ja täytät vaadittavat ehdot. kts. www.tyollisyysrahasto.fi . Stipendin suuruus on 400 € ja on veroton.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Jatkuva haku. Kutsutaan haastatteluun, jossa kartoitetaan onko riittävä osaaminen ja sellaiset työtehtävät, joissa osaaminen voidaan näyttää.

Lisätietoja

Opettaja Milla Peltola puh. 040 868 0129 tai opettaja Leena Tuomisto puh. 0400 761 952
s-posti: etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu hakijapalvelut, p. 040 830 2275
hakijapalvelut(at)sedu.fi
Haku: 19Y2TateERapenä01