Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Voit hakea jatkuvassa haussa ja pääset aloittamaan koulutuksen joustavasti.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Huomaa, että peruskoulun päättävät ja ylioppilaat hakevat yhteishaussa.
Sisältö
Kurikassa erikoistut putkiasennuksen osaamisalaan.
Talotekniikassa on tärkeää:
* Kiinnostus LVI-alaan
* työturvallisuuden noudattaminen
* yrittäjämäinen asenne
* kyky toimia tiimissä
* Taloudellinen ajattelukyky
Talotekniikan keskeisiä sisältöjä
* LVI-alan materiaalituntemus, työmenetelmien ja työkalujen hallinta
* LVI-piirustusten lukutaito
* LVI-laitteiden ja putkistojen asennus- ja hitsaustyöt
* tarvikeluetteloiden laatiminen
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3536454
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankittu osaaminen. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Miksi Sedu?
Kouluttajillamme on vankka kokemus ja hyvät kontaktit työelämään. Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus edetä omien tavoitteidensa mukaisesti huippuosaajaksi saakka. Kurikan putkiasentajat ovat osoittaneet taitonsa vuosi toisensa jälkeen ammattitaidon SM-kisoissa mitalisijoilla.
Kurikan kampus valmistuu syksyllä 2018. Uusi kampus kokoaa sedulaiset ja lukiolaiset uusiin muunneltaviin tiloihin tammikuussa 2019 ja tarjoaa opiskelijoille nykyaikaisen uuden oppimisympäristön. Lisäksi Kurikkaan valmistuu uusi asuntola opiskelijoille. Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvista opinnoista ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa. Oppilaitos tukee ulkomaanjaksoa rahallisesti.
Mitä saat?
Talotekniikan perustutkinnon suoritettuasi osaat lukea sekä talonrakentamiseen että LVI-järjestelmien rakentamiseen liittyviä piirustuksia. Osaat huomioida työn turvallisuuden sekä työkyvyn edistämisen. Opit tuntemaan materiaalien ominaisuuksia ja tekemään energiataloudellisia ratkaisuja. Perustutkinnossa voi erikoistua putki-, ilmastointi-, lämmityslaite- tai kylmäasennukseen, tekniseen eristämiseen tai rakennuspeltiasennukseen.
Talotekniikka tarjoaa monipuolisen ja vaihtelevan työn, sekä mahdollisuuden ryhtyä tulevaisuudessa yrittäjäksi. Talotekniikan perustutkinnon suoritettuasi osaat tehdä LVI-laitteiden huolto- ja asennustöitä. Lisäksi osaat putkihitsaustyöt sekä ilmastoinnin ja metallialan perustyöt.
Mitä on hyvä tietää?
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.koulutusrahasto.fi
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa ja pääset aloittamaan koulutuksen joustavasti.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi