Talotekniikan perustutkinto/ammattitutkinto (nro 686634)

Aloituspäivä
Alkaa 23.09.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu talotekniikka-alasta kiinnostuneille ja alalle soveltuville yli 20-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, joilla on riittävät opiskeluvalmiudet eikä terveydellisiä rajoitteita alan työtehtäviin. Eduksi katsotaan alan työkokemus tai koulutus.
Sisältö
Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Talotekniikan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu kahdesta ammatillisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä) ja kahdesta valinnaisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä). Laajuuden määrittää opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.
Talotekniikan perus- ja ammattitutkinnossa on seuraavat osaamisalat:
- Ilmanvaihtoasennuksen osaamisala
- Putkiasennuksen osaamisala
- Eristyksen ja rakennuspeltiasennuksen osaamisala
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) opiskelijan osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen. HOKS:sta riippuen opintojen pituus on 1,5v- 3v.
Koulutus on työelämälähtöistä ja siitä syystä suuri osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.
Tutkinnon suoritettuasi osaat lukea sekä talonrakentamiseen että LVI-järjestelmien rakentamiseen liittyviä piirustuksia ja huomioida työturvallisuuden työtehtäviä tehdessä. Opit tuntemaan materiaalien ominaisuuksia ja tekemään energiataloudellisia ratkaisuja.
Mitä saat?
Tavoitteena on kehittää vahvaa perusosaamista talotekniikka-alan työtehtävissä ja suorittaa alan perus- tai ammattitutkinto tai haluamansa tutkinnon osat. Talotekniikan osuus kiinteistöissä kasvaa jatkuvasti kehittyvien lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja telejärjestelmien myötä. Talotekniikka alan työllistymisnäkymät ovat erinomaiset ja se tarjoaa monipuolisen ja vaihtelevan työn, ammattilaiset toimivat usein myös itsenäisinä yrittäjinä.
Mitä on hyvä tietää?
Lisätietoja koulutuksen aikaisista etuuksista saa Koulutusneuvonnan palvelulinjalta puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta
Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös Facebookista: www.facebook.com/etelapohjanmaa.tepalvelut
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Koulutukseen haetaan suoraan työ- ja elinkeinoministeriön Internet-sivuilla https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/686634
Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä. Täytä hakemus koulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastateltaville lähetetään kirjallinen kutsu tai tekstiviesti. Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitova. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja se on osallistujille maksuton.
Lisätietoja
Milla Peltola, p. 040 868 0129 tai Janne Koivisto, p. 044 0621436, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi