Talotekniikan perustutkinto/ammattitutkinto (nro 692557)

Aloituspäivä
07.09.2020
Toimipiste
Seinäjoki
Koulutus on tarkoitettu talotekniikka-alasta kiinnostuneille ja alalle soveltuville yli 20-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, joilla on riittävät opiskeluvalmiudet eikä terveydellisiä rajoitteita alan työtehtäviin. Eduksi katsotaan alan työkokemus tai koulutus.
Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Talotekniikan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu kahdesta ammatillisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä) ja kahdesta valinnaisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä).
Laajuuden määrittää opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.
Talotekniikan perus- ja ammattitutkinnossa on seuraavat osaamisalat:
- Ilmanvaihtoasennuksen osaamisala
- Putkiasennuksen osaamisala
- Eristyksen ja rakennuspeltiasennuksen osaamisala
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) opiskelijan osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen. HOKS:sta riippuen opintojen pituus on 1,5v- 3v.
Koulutus on työelämälähtöistä ja siitä syystä suuri osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.
Tutkinnon suoritettuasi osaat lukea sekä talonrakentamiseen että LVI-järjestelmien rakentamiseen liittyviä piirustuksia ja huomioida työturvallisuuden työtehtäviä tehdessä. Opit tuntemaan materiaalien ominaisuuksia ja tekemään energiataloudellisia ratkaisuja.
Lisätietoja koulutuksen aikaisista etuuksista saa Koulutusneuvonnan palvelulinjalta puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä. Täytä hakemus koulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.
Haastateltaville lähetetään kirjallinen kutsu tai tekstiviesti. Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitova. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.

Lisätietoja

Milla Peltola, p. 040 868 0129 tai Janne Koivisto, p. 044 0621436, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi