Tauolta takaisin hoitotyöhön (työvoimakoulutus)

Ammattiala
Hyvinvointi ja terveys
Koulutustyyppi
Ei tutkintotavoitetta
Opiskelutapa
Päiväopiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 21.10.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
25 pv

Kenelle?

Tutkinto taskussa? Olet valmis lähihoitaja, mutta olet ollut jonkin aikaa pois hoitotyöstä. Olet ehkä ollut perhevapailla tai toiminut toisissa työtehtävissä ja kaipaat hoitotyön valmiuksien päivittämistä. Koulutus soveltuu myös sinulle, jos olet suorittanut aikaisemman sosiaali- ja terveysalan toisen asteen tutkinnon. Olet TE-palveluissa työnahakijana. Tämä viiden viikon mittanen sosiaali- ja terveysalan lisäkoulutus on juuri Sinulle.

Mitä saat?

Koulutuksessa päivität lähihoitajan ammatillisia tietoja ja taitoja, joten saat vahvistusta palataksesi sosiaali- ja terveysalan työtehtäviin.
Koulutus sisältää hoitotyön taitojen osaamiskartoituksen lisäksi aseptiikan kertausta, ’lääkehoidon osaaminen verkossa’ -valmiuksien lisäämistä, haavanhoito-osaamisen päivittämistä sekä hoitotyön käytännön toimenpiteiden kertausta. Lääkejakoa, erilaisia injektioita ja mittauksia kerrataan.
Lisäksi koulutus sisältää mielenterveys- ja päihdetyön asiakkaan, muistisairautta sekä aivoverenkiertohäiriötä potevan henkilön hoitotyön tietotaidon päivitystä, ergonomian kertausta sekä kirjaamisen osaamisen varmistamista.
Koulutus sisältää sekä suoria työnantajakontakteja että potentiaaliseen työpaikkaverkostoon tutustumista.
Koulutukseen kuuluu keskeisesti työnhaun asiakirjojen ja netti-CV:n päivittäminen sekä työhaastatteluvalmiuksien lisääminen. Koulutus sisältää osallistujan tarpeen mukaan alalla tarvittavat korttikoulutukset, mm. hygieniaosaamiskoulutuksen sekä Ensiapu1 koulutuksen. Korttien hankinta on omassa harkinnassasi.
Hoitotyön taitojen osaamiskartoitus ja opintojen henkilökohtaistaminen
Tietotekniikan kertaus, netti-cv laadinta/päivitys sekä työnhakuvalmennus
Hygieniapassi ja Ea1 tai hätäensiapu
Aseptiikan kertaus ja moniresistentit bakteeritartunnat
Lääkehoidon kertaus ja lääkelaskuosaamisen vahvistaminen
Hoitotyön toimenpiteiden ja ergonomian kertaus
Kotihoidon erityiskysymykset ja keskeiset uudet menetelmät
Muistisairaan ja AVH-kuntoutujan uudet hoitomuodot
Vammaistyö tänään
Välineitä mielenterveys- ja päihdeasiakkaan kohtaamiseen
Ikääntyneen suuhygienian erityispiirteet
Kirjaamisen uudet käytänteet
Kouluttajat ovat alansa osaajia, joilla on ajantasaiset tiedot ja taidot opettamastaan substanssista.
Koulutus toteutuu Sedussa Seinäjoella. Opiskelu on lähiopiskelua ja hoitoluokka välineistöineen on ahkerassa käytössä. Erilaisiin työpaikkoihin ja työnantajiin tutustuminen on isossa roolissa. Virtuaalisia oppimisympäristöjä ovat mm. Moodle-verkko-oppimisalusta ja sähköiset materiaalit.
Koulutukseen valittavalta edellytetään hyvää terveydentilaa.
Tavoitteena tauolta takaisin? - Katso video! https://youtu.be/KrRcMg7HCQ4
Opiskelijapalaute: "Ajankohtaista tietoa eri asioista hoitoalalla, paljon on vuosien aikana ehtinyt muuttua. Ensiapukurssin suorittaminen (ea1) sekä hygieniapassin suorittaminen plussaa. Pieneen aikaan oli saatu melko kattavasti ujutettua erilaisia asioita joista on varmasti jatkossakin hyötyä työelämässä ja työnhaussa. Hyvät opettajat."
Koulutus on työvoimakoulutusta, joten se on osallistujalle maksuton.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/687730?locations=Etel%C3%A4-Pohjanmaa&&announced=0&sort=1
Haku koulutukseen TE-palvelujen sivujen kautta maanantaihin 23.9.2019 mennessä. Haastattelut Seinäjoen TE-toimistossa torstaina 3.10.2019, erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti. Koulutus alkaa maanantaina 21.10.2019 ja päättyy perjantaina 22.11.2019.

Lisätietoja

Kyllikki Anttila,
p. 040 830 4106
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi