Teknisen suunnittelun perustutkinto suunnitteluassistentti (iltakoulutus)

Aloituspäivä
Alkaa 27.08.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia osaamista cad-suunnittelussa ja 3D-mallinnuksessa. Saatat myös harkita rakennusalan opintoja ammattikorkeakoulussa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa cad-osaamista, mutta osaat tietokoneen käytön.
Sisältö
Tässä koulutuksessa suuntaudutaan rakennustekniseen suunnitteluun.
Koulutuksessa suoritat seuraavat tutkinnonosat; Suunnitteluprojektissa toimiminen ja Rakennusteknisessä suunnittelussa toimiminen. Lisäksi valitset seuraavista tutkinnon osista; Tilasuunnittelussa toimiminen, Rakenne- ja valmisosarakentamisen suunnittelussa toimiminen, 3D-mallin muodostaminen ja tulostaminen. Tutkintoon voidaan sisällyttää tutkinnon osa myös toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta ja korkeakouluopintoja. Meillä voit myös yhdistää ammatillisen tutkinnon ja AMK-opinnot.
Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aikaisempi osaaminen ja koulutus.
Miksi Sedu?
Koulutuksessa opit tekemään tietokoneella oman alasi tietomallit, piirustukset ja muut suunnitteludokumentit.
Saat opinnoissa käytettävät ohjelmistot käyttöösi omalle tietokoneellesi koulutuksen ajaksi. Näin voit harjoitella työskentelyä myös omalla ajalla. Käytettäviä ohjelmia ovat mm: Microsoft Office – toimistosovellukset, AutoCAD, Revit ja CADS Planner House Pro.
Mitä saat?
Teknisen suunnittelun perustutkinto antaa sinulle edellytyksiä työskennellä cad-osaajana ja 3D-mallintajana suunnittelutoimistoissa, valmistalo- ja hirsitalotehtaissa, kalustefirmoissa, rakennusalan yrityksissä, kuntien ja kaupunkien palveluksessa tai vaikkapa yrittäjänä. Osaat toimia suunnitteluassistentin työssä, tehdä tietomalleja, pääpiirustuksia, rakennusten työpiirustuksia ja -selostuksia sekä muita suunnitteluun liittyviä dokumentteja.
Mitä on hyvä tietää?
Opetus on joustavaa ja voit kouluttautua työn ohessa, sillä koulutusta järjestetään 1-2 iltana viikossa. Opinnot suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti huomioiden aiemmin hankittu osaaminen. Opinnot sisältävät myös itsenäistä opiskelua ja verkko-opintoja. Opinnot kestävät enimmillään kaksi vuotta. Tutkinto suoritetaan käytännön työtehtävissä.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hae koulutukseen täyttämällä 12.8.2019 mennessä täyttämällä hakulomake. Vastaanotettuamme hakemuksesi saat kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun, jossa lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksuton. Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus
Lisätietoja
Erkki Erkinheimo
p. 040 8680804
erkki.erkinheimo(at)sedu.fi
Kysy myös mahdollisuudesta oppisopimukseen: p. 040 868 0627 tai oppisopimus(at)sedu.fi.
Sedu hakijapalvelut
p. 020 124 5258, 040 830 2275
hakijapalvelut(at)sedu.fi